Met de uitzege bij FC Schadewijk 2 van vorige week heeft Das Vierte het beruchte degradatiespook definitief naar duistere oorden, ver achter de Reek verjaagd. Zonder enige druk kon onze hermetisch afgetrainde wonderploeg dan ook toeleven naar de thuiswedstrijd tegen DESO 2. De uitwedstrijd in Oss ging eerder dit seizoen met slechts 5-1 verloren, dus dat gaf de oranje burger moed.

De gasten van DESO deelden in het overgrote deel van de eerste helft de lakens uit. Met het aantal lakens dat nodig was om het veldoverwicht van de bezoekers in deze fase goed uit te drukken, had men eenvoudig de hele provincie Flevoland kunnen bedekken. Binnen een kwartier was het dan ook raak: 0-1. Das Vierte had het lastig en de ploeg liet zich van tijd tot tijd noodgedwongen tot ver op eigen helft terugdringen. Goalie Daan Janssen draaide dan ook overuren en moest een aantal keren goed ingrijpen. Aan aanvallen kwamen de Schaijkse Dienaars Van Het Totaalvoetbal het eerste half uur nauwelijks toe. Het enig door de oranjehemden gestichte gevaar kwam voort uit een vrije trap, maar die spelhervatting was dan ook meteen érg gevaarlijk. Robin ‘Fantoompijn’ van den Heuvel draaide de bal voor het doel, die door Rik ‘klok-kapot’ van Summeren beheerst bij de eerste paal binnengewerkt werd: 1-1! Lang kon Das Vierte niet teren op deze gelijkmaker, want de bezoekers namen het heft al snel weer in handen. Een halve inzet van de DESOnaren rolde tergend langzaam over de doellijn en kiepert Janssen kon het witte leder helaas net niet op tijd keren: 1-2. Na een half uur kwam stoomtrein JVL de oranje voorhoede versterken, waarna de opbouw van de Ossenaren wat sneller verstoord werd. De thuisploeg kwam wat beter in het spel en liet zich af en toe ook eens op de vijandelijke helft zien. Tien minuten voor de thee was Das Vierte zelfs dicht bij de gelijkmaker. Op goed aangeven van Rick ‘grasmaaier’ van de Helm dook Mister Bookmaker op bij de tweede paal, maar zijn volley werd door de vijandelijke poortwachter tot corner verwerkt. Halbzeit.

Het tweede bedrijf leverde een open wedstrijd op, waarbij beide ploegen de nodige kansen kregen om de score verder op te voeren. Nadat DESO al eens verzuimd had om de Vorentscheidung op het bord te zetten, besloot een Ossche veldspeler de bal vlakbij de zijlijn met twee handen klem te pakken. De scheidsrechter gaf gedecideerd een vrije trap aan de thuisploeg en dat konden de roodwitten maar moeilijk begrijpen. Terwijl de ver van academische discussie tussen scheids en bezoekers flink oplaaide, besloot JVL de vrije trap snel te nemen. Hij bediende Masterchef Jans, die geniepig achter de vijandelijke linies opgedoken was. Met een beheerste boogbal verschalkte hij de kansloze uitgoalie: 2-2! In het vervolg kregen de bezoekers nog een aantal goede mogelijkheden om weer op voorsprong te komen, maar die werden vakkundig verprutst. Das Vierte kreeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer ruimte om te profiteren van het gebrek aan verdedigende intenties bij de tegenstander. Helaas bleek de laatste pass telkens het struikelblok en werd de doelman van de bezoekers niet meer fatsoenlijk getest.

Wat nog wel getest werd, was het geduld van de leidsman. Het lontje van een aantal DESOers bleek namelijk nog korter dan een gesloopte korrel hagelslag en dat leidde in de slotfase tot natrappen, kopstoten uitdelen en de nodige volzinnen die de Paus bij het uitspreken van het Urbi et Orbi nog nooit te binnen geschoten zijn. Het grootste slachtoffer van de Ossche Kamikazeacties was doelman Janssen, die na afloop van de wedstrijd een heel tennisracket op zijn lichaam getatoeëerd zag.

Gescoord werd er niet meer en bij een terechte tussenstand van 2-2 floot de arbiter na 93 heuglijke minuten voor het einde van de wedstrijd. Nu Luuk 'slap geziever' Willems weer terug was uit Verweggistan, besloten de Gladiatoren van Das Vierte het deze keer na afloop van de wedstrijd niet al te laat te maken in de kantine.