DAW heeft vandaag een uitstekende overwinning behaald op FC Uden. De Udense ploeg heeft veel individuele kwaliteiten, DAW ook, maar oogt meer als een team. Aangemerkt moet worden dat bij de Udenaren een aantal basiskrachten buiten het veld stonden. Door de winst blijft DAW samen met Margriet loeren op een uitglijder van koploper Rhode, Rhode won zelf thuis van Nulandia.

Al in de eerste minuut had DAW op een achterstand kunnen staan. Robbert Knipping leed balverlies, topschutter Patrick Witjes vind Silvester Rodriques op zijn weg, een dot van een kans. DAW is wakker, en komt een aantal malen gevaarlijk voor het doel van Denny Witjes. Na een kwartier is het raak. Een vrije trap van Freek van Boekel op Corik Megens aan de rechterkant. De voorzet, beland tussen de keeper, Rik Willems en Mark Megens. De afvallende bal is voor Bas van der Ven. Bas kapt uitstekend naar zijn rechterbeen en met een bekeken schot in de rechterbenedenhoek zet Bas de 0-1 op de borden. FC Uden probeert meteen de zaak recht te trekken, het vlammende schot van Brim Franssen vanaf 25 meter, gaat gelukkig voor de Schaijkenaren via de onderkant van de lat weer het veld in. Twee minuten later, geknoei in de Udense defensie. Marc Raaijmakers profiteert optimaal en is er vandoor. Marc, legt bewust, uitstekend af op de meegelopen Corik Megens, die het leder in het lege doel schuift. DAW krijgt nog de kans op de 0-3 maar bij de kopbal van Mark Megens is keeper Denny Witjes alert om erger te voorkomen. Net voor rust een prima ingreep van Silvester Rodriques op het vlammende schot van Jeroen Stadhouders. Rust 0-2.

Na rust controleert DAW de wedstrijd. De voornamelijk individuele acties van de Udense “tovenaars” worden gemakkelijk opgevangen. Na een uur spelen een mooie aanval van DAW door het midden. Stijn Lamers bediend Corik Megens, Corik naar broer Mark. Mark Megens ziet zijn schot gekraakt, in de rebound gaar het schot van Marc Raaijmakers rakelings over. Na driekwart wedstrijd een vlammende vrije trap van Aldair Rodriques. Het dwarrelende schot kan met moeite gekeerd worden door doelman Witjes. In de rebound kunnen Mark Megens en Bart Vos de bal niet in het doel werken. Vijf minuten later de genade klap. Stijn Lamers veroverd de bal, via Marc Megens en Robbert knipping komt de bal bij Corik Megens, die prima, de bal meegeeft aan Bart Vos in de loop. Vrij voor keeper Witjes maakt Bart geen fout, een lichaamsschijnbeweging en de bal, wordt met een schuiver in het net gedeponeerd.0-3. De wedstrijd is gespeeld. In de voorlaatste minuut had DAW nog op 0-4 moeten komen. Bart Vos op links, geeft voor, op de uitstekend meegelopen Erwin Christiaans. Helaas heeft Erwin net niet de rust om het doelpunt te maken. De bal verdwijnt hoog over doel. Een aanname was hier beter geweest. Eindstand 0-3.

DAW deed uitstekende zaken. Nog vijf finales, te beginnen zondag as. thuis tegen Stormvogels’28. Wil het de druk op Rhode blijven houden, dan zal er weer gewonnen moeten worden. Kortom het blijft spannend!