• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Zo simpel is het, alleen bij winst in Oss heeft DAW een kans op het kampioenschap. Dan is er nog hulp nodig van Avanti'31 en Boekel Sport. Bij een gelijkspel in Rhode en winst van Stormvogels'28 en winst van DAW eindigen drie ploegen punt gelijk. Dan worden er beslissingswedstrijden gespeeld. Maar eerst zelf winnen, mocht het op de andere velden niet gebeuren dan gaan we met een goed gevoel de nacompetitie in. De eventuele tegenstander is ook al bekend, dit is MVC’19 uit Maasbree.

DAW gaat met een 100% fitte en schorsings vrije selectie richting Oss. Vorig jaar troffen beide teams zich ook op de laatste speeldag, toen waren de belangen degradatie, nu promotie. Ook Margriet heeft nog kansen op een periode en zal ook moeten winnen, de Ossenaren hebben aan een gelijkspel niets. Ook Margriet is afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Tegengestelde belangen dus, op naar een spannende en boeiende wedstrijd.
Trainer Rob van de Ven over maandag; “Voor komende maandag is de complete groep fit en inzetbaar. Als trainer super dat je ook in deze fase van het seizoen nog keuzes mag en kan maken. Al vaker dit seizoen is gebleken dat de breedte van de groep beslissend kan zijn en dat wisselspelers het verschil kunnen maken. Uiteindelijk gaat het maandag maar om één ding en dat is zelf winnen. Pas na een overwinning heeft het zin om te kijken naar Rhode en Stormvogels'28. Margriet speelt de laatste maanden wat anders dan we voorheen van hen gewend waren. Ze zakken momenteel wat verder in en laten het initiatief bij de tegenstander. Vervolgens zijn ze in staat om na bal verovering er razendsnel uit te komen. Deze speelwijze heeft duidelijk resultaat opgeleverd. Ze beschikken daarnaast over enorm veel scorend vermogen. Niet voor niets hebben zij al 51 maal gescoord. Het is aan ons om de angels eruit te halen, de restverdediging te bewaken en het geduld te bewaren”.

Wat willen we nog meer, voor het eerst in de historie van DAW kan men kampioen worden in de derde klasse. Alle reden dus om naar Sportpark de Amstelhoef af te reizen in oranje getinte kleuren. Als het gebeurt wil je dit als DAW supporter niet missen. Ongeacht de uitslag is na afloop de kantine van DAW open, ook DAW VR1 komen dan terug van een belangrijke beslissingswedstrijd.  Namens spelers en begeleiding tot maandag.

Tagged under DAW 1