• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW start de nacompetitie thuis tegen MVC ’19 uit Maasbree. MVC’19 is een club uit Noord Limburg en telt zo’n 700 leden. Het werd opgericht in 1919 en speelt in het rood wit. MVC’19 eindigde dit seizoen op de vierde plaats in de derde klasse C en nam de periode over van kampioen IVO uit Velden. In de derde klasse C waren de verschillen met de twee onderste ploegen enorm. Uitslagen van in de dubbele cijfers waren op het laatst meer regel dan uitzondering. Vandaar dat enkele ploegen een zeer fors doelsaldo hebben. Zo scoorde MVC ’19 tegen VV Vos maar liefst 16 maal. Topscoorder bij MVC ’19 en de Derde Klasse C is Ron van de Kerkhof. DAW zal bijna compleet aan de start verschijnen, jammerlijk is Rik Willems geschorst.

Trainer Rob van de Ven over zondag. “De nacompetitie wordt door velen beschouwd als een mooi toetje, maar nu we er staan gaan we er ook voor. De tegenstander is MVC '19 uit Maasbree. Dit is een voetballende ploeg uit de 3e klasse C dat het moet hebben van combinatiespel. Ze beschikken over een aantal creatieve doelgerichte spelers die dit seizoen al 62 keer doel getroffen hebben. Spits Ron van den Kerkhof heeft 24x gescoord en Marco Daniëls, terug gekomen van Volharding, is de speler die de lijnen uit zet. Daarentegen hebben ze ook 43 tegentreffers geïncasseerd. De kwaliteiten van MVC zijn bekend, maar we gaan vooral uit van eigen kracht. Dat hebben we het gehele seizoen gedaan en zullen we ook tijdens de nacompetitie doen”.

DAW staat voor hopelijk vier finales, als deze tweestrijd gewonnen wordt volgt een halve competitie tegen ODC uit Boxtel en de winnaar van de tweestrijd Stormvogels’28 en Oranje Zwart uit Helmond. Maar eerst deze tweestrijd. Met het thuispubliek erachter moet er voor DAW een mooi resultaat uitrollen, als basis voor de terugwedstrijd donderdag as. Namens spelers en begeleiding tot zondag!

Tagged under DAW 1