Anders dan de uitslag deed vermoeden was het spel wel boeiend te noemen en de uiteindelijke 0-0 uitslag was ook terecht. Volkel had in de beginfase van de eerste helft het beste van het spel terwijl DAW na rust het betere veldspel had.

Tot veel kansen leidde het veldoverwicht van de Volkelnaren in de beginfase niet. De beste kans was voor DAW, na een klein half uur steekt Robbert Knipping de bal door het midden op de opgestoomde Mike van de Ven. Mike komt vrij voor de keeper, de heerlijke stift lijkt in het doel te belanden, maar eindigt op de lat. Het slotakkoord van de eerste helft is weer voor Volkel. Luuk van den Elzen draait zich knap vrij en schiet de bal tegen de buitenkant van de paal. Net voor rust nog een schot van Roy van Hithem maar de bal zeilt ruim over het doel rust 0-0.

Na rust een sterker DAW, het krijgt een paar halve kansjes, de beste is voor Bart Vos maar de lob gaat rakelings over, een mooie poging. Na een uur spelen komt Corik Megens vrij door op links, het afleggen op Freek van Boekel is net niet nauwkeurig genoeg. Vijf minuten later moet Silvester tweemaal handelend optreden. Eerst tikt de doelman de bal van Rik Verwijst tot corner, bij de aansluitende hoekschop pareert de keeper wederom een schot van Verwijst. Vijf minuten later een schot van Stijn van Cuijk maar Silvester Rodriques redt bekwaam. Het slotakkoord is voor DAW, een diepe bal van Mark Megens op Bart Vos aan de linkerkant. Bart trekt de bal achter de verdediging langs, bij de tweede paal komt Corik Megens net een pas tekort om de bal vol te raken. Eindstand 0-0.

Venhorst won de derby tegen Boekel Sport met 3-2 en heeft nu drie punten voorsprong in de eerste periode op DAW. Zondag as. speelt DAW thuis tegen het onbekende DSC uit Kerkdriel. Zaak is dan om de aansluiting te houden met koploper Venhorst. Daarvoor zal er gewonnen moeten worden. Tot zondag.