• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Das Vierte kent deze competitiejaargang zachtst gezegd een moeizame start. Historisch dieptepunt was de 5-4 nederlaag tegen DESO van vorige week, waarbij doelman Janssen – zonder dollen – maar liefst drie eigen doelpunten incasseerde. In het belang van de privacy van Rick v.d. Burgt, Lars van Leijsen en Bart Derks zullen wij de identiteit van de eigengoal-makers hier niet bekend maken. Gevolg was wel dat de positie van Hauptstormführer Van der Zanden de laatste dagen erg onder druk stond, met als treurig gevolg een bestorming van sportpark D’n Heuvel door onthutste oranje Tiffiosi. Gelukkig was voorzitter Lamers er als de gehaaste hennen bij om de rust weder te doen keren: aan de stoelpoten onder Willy’s Wonderstoel werd niet gezaagd.

Met de klanken van nostalgische klassiekers als ‘Ik wil vissen!’ nog in de oren, begon Das Vierte enthousiast aan het duel. De Ravensteiners speelden in opvallend blauwe tenues en leken daarvan zelf nog het meest van de wap. Das Vierte was het eerste half uur namelijk heer en meester en reeg in die fase de kansen aaneen. De eerste goede kans was voor Mister Bookmaker, die na een snelle inworp van Roadrunner Geurts oog in oog met de doelman fanatiek een lokaal polletje verplaatste. Daardoor niet ontmoedigd brak hij even later door over de linkerflank, na een creatieve steekpass van Teun ‘Jans’ van der Zanden. De verdediger van dienst kon niets anders dan illegaal ingrijpen met een veel te late tackel en leidsman Van Maasdijk wees dan ook terecht gedecideerd naar de stip. De daarop volgende strafschop werd prima ingeschoten door Sterbakker Jans, althans voor zover de keeper naar zijn linkerhoek gedoken zou hebben. Hij dook helaas naar rechts, waardoor de bal eenvoudig werd gekeerd.

Niet veel later zouden de dragers van het maagdelijk Oranje van Das Vierte toch juichen: Dennis ‘the menace’ Geurts negeerde de aanstekelijke lokroep van ‘Jans’ van der Zanden en Mister Bookmaker en ging onbegrijpelijk – al dan niet bewust – voor eigen succes. Dat was zó onbegrijpelijk, dat ook de Ravensteinse doelman het niet op tijd begreep. De op het oog houdbare bal verdween daardoor verrassend in de korte hoek: 1-0! In het vervolg van de eerste helft kreeg Das Vierte via Teun ‘Jans’ van der Zanden (schotkans), Dennis The Menace (uitgelezen kopkans) en Chefkok Jans (schotkans en rebound voor open doel) nog diverse goede kansen om de score verder op te voeren, maar die werden op Eindhovense wijze om zeep geholpen. Aan de overkant kregen de stedelingen uit Ravenstein in de loop van de eerste helft ook verschillende mogelijkheden om – geheel tegen elke verhouding, affaire of relatie in – de gelijkmaker of zelfs de 1-2 op het bord te zetten, maar dankzij een alerte en goed keepende Daan Janssen bleef die malheur Das Vierte bespaard. Halbzeit.

De oerdegelijke defensie van Das Vierte en de aanvallende onmacht van de bezoekers, zorgden er samen voor dat de tweede helft min of meer verwerd tot een formaliteit. Tijdens die formaliteit werd nog wel het net gevonden. Nadat Rick ‘de Slidende Stofzuiger’ van den Helm met een kopbal al dichtbij de 2-0 was, bezorgde hij de bal direct daarna bij Capitano Jans, die dit keer wel beheerst afrondde: 2-0! Met die bevrijdende tussenstand op de borden was de wedstrijd definitief gespeeld. Linksback Burgt vulde daarna zijn zelfbenoemde ‘vrije rol’ wel erg ruim in, door van tijd tot tijd als rechtsbuiten te figureren. Tijdens één van die avontuurtjes slingerde hij de bal voor het doel. Die voorzet werd gevangen door één van de Ravensteinse verdedigers, maar dat ontging de arbitrage. Daardoor niet ontmoedigd slingerde Burgt de bal meteen daarna nóg eens voor het doel. Hoewel de bal eigenlijk net achter hem kwam, wist Japie ‘vlees- en visbrader’ Jans met een knappe kopbal toch voor 3-0 te zorgen.

In de slotfase mocht een enigszins uitgeputte Mister Bookmaker op aangeven van Leijs van Larsen nog alleen op de vijandelijke goalie af, maar ondanks zijn noeste trainingsactiviteiten in Olympia kwam hij niet veel verder dan een voorspelbaar schot met zijn suikerbeen. Dat mocht de pret niet meer drukken, want met deze 3-0 zege ontsnapt Das Vierte tijdelijk uit de kelders van de Reserve Vierde Klasse 13. Hopelijk is de rust hiermee definitief terug gekeerd en kunnen de Gladiatoren van DAW 4 zich de komende weken verder opwerken naar het zo vurig geambieerde linkerrijtje.

Tagged under Senioren