• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Wanneer u het Suske & Wiske album “Suske & Wiske en de geroutineerde gewoontedieren” ooit in handen krijgt, dan is de kans groot dat de spelers van Das Vierte in dat boek centraal staan. De selectie van DAW 4 bestaat immers voor 107% uit structuurverslaafden. Groot was dan ook de verwarring, toen de KNVB besloot om zondag 23 oktober 2016 aan te merken als inhaaldag. Voor de punctuele spelers van Das Vierte was er uiteraard niets in te halen, waardoor het vorige week een onwennige zondag werd: Burgt moest zijn gezever nu maar op de buren botvieren, ons Luukske moest iemand anders vinden om giechelend zijn handje vast te houden en pa en ma Van de Helm schrokken zich kapot toen hun Rickske ineens vóór 21.00u op de stoep stond.

Tel daar bovenop dat deze week ook nog eens de klok abrupt een uur terug gezet werd en u kunt zich meteen voorstellen dat de DasViertenaren afgelopen zondag compleet ontregeld de kantine van DAW binnen druppelden. Het bestuur van De Rakt speelde hier op een gehaaide manier op in, door er nóg een onvoorziene factor tegenaan te gooien: de scheidsrechter van dienst bleek die ochtend nog aan het collecteren te zijn voor de ‘Help Makt Da Ge’m Rakt de winter door’ stichting, waardoor de aftrap met een kwartier uitgesteld werd. Met deze ruime marge in het tijdschema op zak besloten we er maar een toeristische route van te maken, die ons voerde door tal van Champs Elysesiaanse straatjes in Uden.

Met dank aan een tip van stand-in goalie Sjoerd den Brok had Das Vierte voor het eerst dit seizoen het genoegen om de toss te winnen. De leidsman probeerde dat nog angstvallig te voorkomen door de eerste toss om onbegrijpelijke redenen ongeldig te verklaren, maar het roestige edelmetaal bleek de oranjehemden ook in tweede instantie goed gezind.

Zoals wel vaker bij een zeer uitvoerige inleiding, stelde de wedstrijd zelf niet veel voor. Das Vierte opende in een verrassende 4-4-2 formatie, maar dat kwam het spel van de structuurverslaafden niet ten goede. Het eerste half uur was Das Vierte als een heuse Columbus op zoek naar wat vastigheid onder de voeten, maar het zou daarin niet slagen. De Rakt was de betere ploeg en reeg het eerste half uur de kansen aaneen. Gelukkig kon Das Vierte rekenen op een paar uitstekende reddingen van Sjoerd den Brok en waren de gastheren niet te beroerd om zelf ook een aantal dotten van kansen om de spreekwoordelijke zeep te helpen. Nadat het lek boven was – Mister Draaicirkel Lim van der Tinden ging naar de kant en Das Vierte kon met invaller Noud de Loijer alsnog in haar felbegeerde 4-3-3 systeem voor de dag komen – waren beide partijen wat meer in balans. De thee werd even later dan ook opgezocht met een 0-0 ruststand.

Terwijl we nog geen twee keer in ons anagram geblazen hadden (hete thee) stond de scheidsrechter alweer klaar voor het begin van de tweede helft. Kennelijk wilde hij de opgelopen achterstand op schema alsnog inlopen. Even leek het alsof de arbiter in de tweede helft weer naar zijn collectebus gerend was en ter vervanging zijn kwaadwillende tweelingbroer het veld in gestuurd had. Van de objectieve en prima fluitende scheidsrechter uit de eerste helft was namelijk niets meer over. Het ene duwtje was opeens het andere niet meer en alle beslissingen vielen uit in het voordeel van De Rakt. Na ruim een kwartier in de tweede helft leed Das Vierte stom balverlies op het middenveld, waarna De Rakt er vanuit de omschakeling snel met een paar spelers gevaarlijk uit kon komen. Die aanval werd niet voor het eerst deze middag dom uitgespeeld, waardoor de bal uiteindelijk pas in buitenspelpositie afgewerkt werd. Door een laat vlagsignaal wilde de scheidsrechter daar echter niets van weten en hij keurde de duidelijke buitenspelgoal toch goed. Ook in het vervolg van de tweede helft hanteerde de scheidsrechter zijn fluit met blauwwitte oogkleppen. Ondanks de ene kinderlijke en partijdige beslissing na de andere kon hij niet voorkomen dat Das Vierte in de slotfase nog twee keer dicht bij de gelijkmaker was. De beste kans was voor Rick ‘slap geziever 4 life’ van de Burgt. Op aangeven van de goed ingevallen Noud de Loijer had hij vlak voor tijd de belangrijke Ausgleich op zijn linkervoet, maar uit angst om toeschouwers te blesseren durfde hij de trekker niet over te halen. Helaas zouden er geen doelpunten meer vallen, waardoor Das Vierte uiteindelijk met een zuur gevoel het veld af stapte.

Sjoerd den Brok en Noud de Loijer: bedankt voor het meedoen!

Tagged under Senioren