• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Vlak voor de Carnaval mochten de gelauwerde technici van Das Vierte nog een keer flink aan de bak. Op het menu stond namelijk een thuiswedstrijd tegen HVCH 5, dat na acht wedstrijden nog een 100% score mocht noteren. De uitwedstrijd in Heesch ging eerder dit seizoen onder toeziend oog van de officieuze Guiness Book of Records recordhouder ‘Thuisfluiten’ al met 6-1 verloren, waardoor je deze week bij de Bookmakers al met een inleg van 3 euro op Das Vierte financiële onafhankelijkheid in de wacht kon slepen.

Gastheer Leo van Mun had eerder dit seizoen gemerkt dat het geen succes is om de glorieuze balkunstenaars van DAW 4 aan veld 1 en kleedlokaal 1 te koppelen. Daarom verzon hij deze week een list voor deze lastige wedstrijd en kwam hij zeer creatief met veld 2 en kleedlokaal 2 voor de dag. Veld 2, het veld waar eerder dit seizoen – ook met stand-in goalie Stefan ‘broodjes kAAs’ van Summeren onder de lat – toenmalig koploper TOP 3 verslagen werd. Als teken van oprechte dank probeerde de Technische Staf hem zondagochtend iets te ontlasten, maar dat verbluffend gebaar van Barmhartigheid werd helaas niet op waarde geschat.

Met JVL – Jeroen Very Late – op de bank schoot Das Vierte als een komeet uit de startblokken. Er was geen ontzag voor het puntverliesloze Heesch en de fysieke duels werden niet geschuwd. Al vroeg in de wedstrijd volgde de beloning: door noeste arbeid van onze rechterflank belandde de bal bij Mas ‘het oranje schoentje’ Bartens, die de bal beheerst voorgaf. Mister Bookmaker – die zijn 3 euro uiteraard goed besteed hoopte te hebben – kopte onder druk van zijn belager van dichtbij bij de tweede paal raak: 1-0! Daarmee was de koek nog niet op. Niet veel later slingerde Luuk ‘zievertes’ Willems de bal vanaf rechts strak voor de pot, waar Mas Bartens zijn oranje schoentjes eens niet hoefde te gebruiken. Met een prima kopbal liet hij de Heesche goalie kansloos: 2-0! HVCH wankelde en met een bal uit de lucht en een kopbal kregen Mister Bookmaker en Mas Bartens zelfs nog kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Das Vierte gaf eigenlijk niet veel weg, maar liet de tegenstander vooral via standaardsituaties levensgevaarlijk worden. Zievertes Willems verkeerde nog in andere sferen na zijn assist en gaf in die bui een domme vrije trap weg. Doordat Lim van der Tinden niet verder dan 1,5 viltje van de grond kwam, kon de daaruit volgende voorzet (knap) achterwaarts ingekopt worden: 2-1. Vijf minuten voor de thee was Zievertes Willems opnieuw bezig met het ondertekenen van zijn autobiografie die hij in het restant van de eerste helft even tussen de bedrijven door geschreven had, waardoor hij zomaar zijn man liet lopen. Een voorzet werd niet goed verwerkt door onze anders zo betrouwbare doelman en achterhoede, waarna de bal bij de tweede paal eenvoudig binnen gewerkt kon worden: 2-2.

Das Vierte bleef na rust geloven in een goed resultaat, maar het waren de bezoekers die het net zouden vinden. Eén van de vijanden kon ongehinderd het hele veld oversteken en schoot daarna vanaf ongeveer 20 meter raak: 2-3. Vanaf dat moment gooide Das Vierte het roer om. De Heeschenaren werden waar dat kon vastgezet en de zoektocht naar de gelijkmaker werd ingezet. Vlak voor tijd werd de noeste arbeidsethos van Das Vierte beloond. Zievertes Willems had zijn beide benen weer op de grond, maar won desondanks een kopduel. Daar had de verdediger van HVCH uiteraard geen seconde rekening mee gehouden en in een reflex blokkeerde hij de bal met zijn arm: strafschop! Daarna ontspon zich een ware Theatervoorstelling van niveau ‘Lik Mijn Vestje’, waarbij de ene voorstelling van zaken nog ongeloofwaardiger was dan de andere. De eindversie van het Heesche verhaal luidde: de bal werd met de borst gespeeld, tenminste twintig meter buiten de 16-meter en Elvis leeft nog. Met name de rechtsback van Heesch maakte zichzelf compleet belachelijk en komt waarschijnlijk later deze week nog een kratje bier brengen. Dat een rossig kapsel garant staat voor spektakel wisten we na de illustere jaren van Kai V. gelukkig al.

De gedecideerde en goed fluitende scheidsrechter bleef bij zijn standpunt. Ook invaller Jeroen ‘Very Late’ Van Leijsen liet zich door dit alles niet van de wijs brengen en schoot de pingel beheerst raak: 3-3! Deze kaas liet Das Vierte zich uiteraard niet meer van het brood eten en in het restant van de wedstrijd werd dan ook niet meer gescoord. Moraal van dit verhaal: twee broodjes kaas, een flesje AA en drie euro armer, maar een puntje en een mooie wedstrijd rijker.

Tagged under Senioren