• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Afgelopen zondag stond voor Das Vierte de thuiswedstrijd tegen DESO 2 op het programma. De uitwedstrijd ging eerder dit seizoen nog met 5-4 verloren, onder meer door ‘slechts’ drie eigen doelpunten aan de kant van de ‘Arancione Blanco’. In combinatie met de schaamteloze 5-0 aftocht tegen Blauw Geel vorige week was er dus alle reden om wat recht te zetten. Gelukkig vonden we eind deze week op een verdwaald scrabblebord in de Bossestraat nog een S en een N, waardoor we dit keer niet op kutgras, maar op kunstgras aan mochten treden.

De Ossenaren rekenden kennelijk op de komst van Bas Nijhuis en zijn twee vaste assistenten, aangezien zij zonder grensrechter en met slechts elf spelers op ons sportpark arriveerden. Gelukkig staat sportiviteit en naastenliefde hoog in het vaandel bij Das Vierte en was één van de geblesseerde vedetten van onze ploeg bereid om voor hen als grensrechter op te treden. De KNVB beraadt zich op dit moment of Mister Bookmaker met deze ontroerende actie van barmhartigheid de Gaston Taument Fairplay Cup op zijn naam mag schrijven.

Das Vierte begon met de concentratie van een 2-jarige kleuter aan het duel, maar de eerste kansen waren toch voor d’n Heuvelaren. Zo vond chefkok Jans al vroeg in het duel het zijnet en stuitte Dennis ‘the menace’ Geurts op de gelegenheidsdoelman van de Ossenaren. Na ongeveer een kwartier besloot de scheidsrechter uit coulance om het aantal gelegenheidsdoelmannen op het veld gelijk te trekken. Daan ‘bamischijfvouwer’ Janssen pakte de bal namelijk op de lijn van de zestienmeter in zijn handen, maar ondanks het stellig advies van zijn grensrechter besloot de leidsman dat dit búiten het strafschopgebied gebeurd was. Gevolg: gele kaart voor onze goalie, die daardoor ook nog eens tien minuten naar de kant moest. Dat gaf Bart ‘SMS Buff-on naar 3130’ Derks de gelegenheid om zich in de picture te keepen en dat deed hij met glans! Zo pakte hij eerst de vrije trap die het gevolg was van de vermeende handsbal en acht minuten later bracht hij uitstekend redding op een diagonaal schot op doel. Ondanks subtiele hints van de Schaijkse technische staf besloot goalie Daan helaas om na tien minuten toch weer terug te keren binnen de lijnen. In het vervolg van het eerste bedrijf bleef Das Vierte de bovenliggende partij tegen de machteloze Ossenaren, die door een blessure in feite met tien man speelden. De Oranjeheden sneeuw (of: regen) de kansen aaneen, maar het bleek lastig om het witte leder binnen de palen te mikken. Zo schoot soepmaker Jans nog eens naast, kopte The Menace de bal achterwaarts over het doel en vond een vooruit geschoven Burgt met zijn inzet de buitenkant van de winkelhaak. 0-0 am Halbzeit.

Na het naar binnen jagen van ons anagram – hete thee – stormden de Matadoren van Das Vierte gretig de piste op. Toch kwam het eerste gevaar van de DESO’ers. Bij een corner ontstond een scrimmage voor het doel, maar door verwoedde Schaijkse inspanningen ging de bal daarbij niet over de lijn. Niet veel later kreeg Luuk ‘Zievertes’ Willems op links de bal. De Ossenaren lachten zich al een complete deuk, in afwachting van een mislukte afzwaaiende voorzet. Geheel tegen alle statistieken in was het dit keer geen gruwelijk slechte voorzet, maar gewoon een zeer matige. De bal kon dan ook eenvoudig weg gekopt worden, maar dat gebeurde nogal onzorgvuldig. De bal werd linea recta in de voeten van The Menace gekopt, die met links vernietigend uithaalde, 1-0! Capitano Japie ‘inductieplaat’ Jans kreeg na een combinatie van Barceloniaanse frivoliteit met Bart ‘wannabe rechtsback’ Janssen DE kans op de beslissing, maar 1 op 1 met de keeper faalde hij hopeloos.

Tien minuten later leek de Vorentscheidung dan toch een feit. Invaller Glen Willems schoot op doel en in de rebound was Dennis The Menace er opnieuw als een Barnevelder bij om de rebound te verzilveren: 2-0! Een onvoorstelbare weelde en dat bleek reden om het acuut wat rustiger aan te doen. De zenuwachtige Daan ‘kroket met’ Janssen was klaarblijkelijk nog steeds onder de indruk van het geweldig keeperswerk van zijn new born concurrent Bart ‘SMS OliverK-Ahn naar 3130’. Daardoor maakte hij bij het uitkomen op een lange bal een kapitale inschattingsfout van Brexitformaat: 2-1. Gelukkig bewees zijn collega aan de overkant even later dat hij ook niet 100% bij de les was: na een voorzet van Mas Bartens probeerde The Menace met veel theater een penalty te versieren en daardoor raakte de Ossche doelman volledig in de war. Hij liet de bal los en de alerte Japie ‘Sous-Chef’ Jans profiteerde, door de bal keurig over de doellijn te lopen. Daarmee was het verzet van de vijand gebroken en in de slotfase had Das Vierte de score nog verder op kunnen voeren. Tegelijkertijd vonden de hevig ontredderde Ossenaren het nodig om een collectieve klaagzang in de richting van de scheidsrechter te starten, maar meer dan een weggestuurde speler leverde hen dat niet op. Fuut-fuut-fuuuuut: 3-1.

Na afloop was er tijd om persvragen te beantwoorden. Met name de slimme, goed doordachte vragen van VI-reporter JVL – van het kaliber ‘Was die ronde bal rond?’ en soortgelijke weldoordachte vragen – hielden de gemoederen nog lang bezig.

Tagged under Senioren