Op zondag 2 april 2017 speelde DAW1 thuis tegen Margriet. Het was een echte topper, want met DAW op de vierde plaats en nog een wedstrijd minder gespeeld, Margriet op de koppositie en slechts 4 punten verschil waren de belangen voor beide teams groot. DAW begon voortvarend aan de wedstrijd en toen het fluitsignaal voor de rust klonk kon DAW met 2-0 voorsprong thee gaan drinken. Na de rust werd het echt spannend want Margriet kwam beter in de wedstrijd en was de stand na een poosje 2-1. Gelukkig bleef het daarbij en kon DAW de 3 punten thuis houden. Door het mooie weer waren er veel toeschouwers, maar de belangrijkste 9 daarvan waren toch wel de jongens van DAW JO9:2. Zij waren als Team van de Week een prachtige bijdrage aan deze mooie dag.
Keurig op tijd waren ze aanwezig, na het omkleden werd eerst de teamfoto gemaakt en geoefend voor de vlaggenparade. Toen hadden ze nog mooi de tijd over om de tien lastige vragen te beantwoorden:

1. Wie vinden jullie de beste speler van DAW1?
Er ging één vinger omhoog: “natuurlijk onze buurjongen Siem van Merwijk”. Het is wat lastig als je de namen van de spelers niet weet, maar toen Sylvester genoemd werd mocht die ook op het lijstje van beste speler.

2. Op welke plaats eindigt DAW1 dit seizoen?
Op de tweede plaats

3. Hoe was jullie wedstrijd gisteren?
Het was een slechte wedstrijd, we hadden met 4-0 verloren

4. Hoe gaat het in de competitie?
Mwa gaat wel, op dit moment twee gewonnen en drie verloren wedstrijden

5. Noem eens een mooi moment met jullie team dit seizoen
Dat was toen we rechtstreeks met een mooie draaibal scoorden uit een corner, notabene tegen een tegenstander waarvan de leider een vriend is van onze leider

6. Welke profclub heeft jullie voorkeur?
Vijf zijn er voor Ajax, een is er voor Ajax én het Nederlands Elftal, een is er voor Feyenoord, twee voor PSV en een voor NEC.

7. Wie wordt dit jaar landskampioen?
Zeven kinderen zeggen dat het Feyenoord wordt, één houdt het op Ajax en er was een onthouding.

8. Wat vinden jullie van de leiders en trainers?
Ze zitten er zelf bij dus we moeten wel zeggen: “Superleuk”.

9. Moet er nog wat veranderen aan de trainingen?
Veel meer partijtjes

10. Wat is het lekkerste wat je in de kantine kunt kopen?
Snoepzak, friet, frikadel (speciaal), chips, appel, banaan en peer!? (Peer heeft de redactie nog nooit in de kantine gezien)

Na de vragen was het tijd voor het echte werk. DAW en Margriet werden op enthousiaste wijze onthaald op het veld. Van de wedstrijd hebben de spelertjes niet veel gezien, zij verkozen zelf hun eigen partijtje te doen. Toen het rust werd mochten ze allemaal 3 penalty’s nemen op de reservekeeper Rik van der Linden. Menige bal verdween met een strak schot in het net. Na afloop werden ze nog getrakteerd op een tasje met verrassing en gingen ze weer in hun eigen kleren verder met het partijtje.
De spelers van DAW JO9:2 zijn: Sam, Ties, Tigo, Bas, Luuk, Stern, Lenn, Rens en Jayden. De leiders Edwin, Sander en Theo maken het team compleet.