De wedstrijd DAW - Berghem Sport begon met een vertraging van drie kwartier. Scheidsrechter Diouani was in geen velden of wegen te bekennen of op te sporen. Dus moest er allerijl een vervanger gevonden worden die deze topper wilde en kon fluiten. Scheidsrechter van de Ven uit Oss bracht redding en floot een prima pot voor de 833 toeschouwers. Er was veel publiek, een heuse Berghem Sport side, compleet met vlaggen, rookbommen en knalvuurwerk. Helaas voor deze supporters kwam het vuurwerk allerminst van de Berghemnaren. De ploeg van trainer Dennis Kroes viel tegen. DAW won uiteindelijk gemakkelijk en dik verdiend met ruime cijfers, 3-0.

Het eerste gevaar kwam via de 34-jarige Donny van Herpen. Maar de sluwe spits wordt uiteindelijk gestuit door Rik Willems. Na tien minuten de 1-0, Freek van Boekel zet voor, Robbert Knipping gaat het kopduel aan, de bal blijft liggen en Robbert kan eenvoudig de 1-0 binnenschuiven. Halverwege het eerst bedrijf de 2-0. Bart Vos drijft naar binnen en bereikt Marc Raaijmakers door het centrum. met een lage diagonale schuiver brengt Marc DAW naar 2-0. Berghem Sport probeert wat terug te doen maar komt niet tot grote kansen. DAW wacht ze op, en komt er zelf gevaarlijk uit, de beste is nog vlak voor rust, van Mike van de Ven, diens lage schuiver kan door doelman Hoefnagels ternauwernood tot hoekschop verwerkt worden. Die levert niets op en we gaan rusten met een 2-0 stand.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Berghem Sport mag komen van DAW, die zelf loert op meer. Na tien minuten heeft Corik Megens, ingevallen voor Marc Raaijmakers, de eerste kans. Maar de defensie van Berghem Sport ruimt nog net op. Na een uur weer een kans voor Corik Megens , de bal wordt tot hoekschop verwerkt. De hoekschop wordt schitterend binnengekopt door uitblinker Robbert Knipping. Maar scheidsrechter van de Ven heeft een overtreding gezien van één van de Schaijkse aanvallers.
Vijf minuten later is het wel raak. Freek van Boekel stuurt Corik Megens weg en de aanvaller rondt beheerst af, 3-0. Hierna krijgt Berghem een paar riante mogelijkheden om de marge wat dragelijker te maken maar ook hier falen de geel-blauwen. Ook DAW krijgt nog diverse kansen maar scoort ook niet meer. Scheidsrechter van de Ven fluit exact na 90 minuten voor het einde, vlak voor de invallende duisternis. Eindstand 3-0.

DAW pakt de tweede periode met twintig punten uit negen wedstrijden, evenals Berghem Sport. Zuur voor Berghem Sport, het doelsaldo werkte in positieve zin voor DAW. DAW vierde een feestje maar heeft uitzicht op meer. Het is koploper Volkel op één punt genaderd en hijgt in de nek. Met nog vier wedstrijden te gaan is er nog alles mogelijk. Te beginnen volgende week, in en tegen Venhorst. Een lastige klip. Venhorst won namelijk de eerste periode. Ook dan zullen er weer vele DAW’ers zijn. Tot zondag.