• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Op paaszaterdag 15 april 2017 moest het eerste van DAW thuis tegen Berghem Sport. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams want DAW zou bij winst de periodetitel binnen slepen, terwijl Berghem al aan een gelijkspel genoeg had voor de periode. Maar ook niet onbelangrijk: DAW zou bij winst op de tweede plaats van de competitie terecht komen op één punt achter Volkel. Zo is het in deze poule zeer spannend.
Deze avond was DAW JO9:3 het Team van de Week. Ze hadden er zin in, na het omkleden werd eerst de teamfoto gemaakt met als hoogtepunt de “gekke bekken foto”. Deze foto was zo goed gelukt dat hij beter niet gepubliceerd kan worden.
Nu werd het tijd om te oefenen voor de vlaggenparade, dit zat er al snel in, zó snel dat er nog genoeg tijd over was voor de 10 lastige vragen:


1. Wie vinden jullie de beste speler van DAW1?
Niels de Groot, want die woont bij ons in de straat
2. Op welke plaats eindigt DAW1 dit seizoen?
Velen houden het op de tweede plaats, een paar dachten aan het kampioenschap. Gezamenlijk kwamen ze op 1½ uit
3. Hoe was jullie wedstrijd vandaag?
Vandaag waren we vrij maar vorige week hadden we met 1-0 gewonnen
4. Hoe gaat het in de competitie?
We zijn niet tevreden want we staan op de 7e plaats
5. Noem eens een mooi moment met jullie team dit seizoen
De kinderen wisten het meteen: dat was de eerste wedstrijd die we met 5-0 wonnen.
De leiders hadden een ander mooi moment: de 1 april grap die ze met de kinderen uitgehaald hadden. Daags voor de wedstrijd kregen de kinderen een belangrijke mail:
Op 1 april, de dag van de wedstrijd, moest DAW JO9:3 uit naar UDI'19 Ze moesten tegen de koploper en het moet worden gezegd: er werd zeer goed gevoetbald. De pot werd verloren met 1-0 maar een knappe prestatie was neergezet. Na afloop kwam een “official” van MHC Oss in het kleedlokaal. In werkelijkheid was het een medewerker van UDI '19 die wel even toneel wilde spelen. Hij prees de jongens om hun goede voetbal en overhandigde de aanvoerder een enveloppe met daarin een brief. Gespannen gezichten toen ze allemaal om de aanvoerder stonden die de brief open maakte: 1 APRIL!

Een grote deceptie maar een geslaagde 1 april grap
6. Welke profclub heeft jullie voorkeur?
Vier PSVers, een Ajaxiet en twee Feyenoorders heeft het team
7. Wie wordt dit jaar landskampioen?
Vier kinderen houden het op Feyenoord terwijl er drie nog denken dat Ajax het wordt
8. Wat vinden jullie van de leiders en trainers?
“Geen betere te wensen”
9. Moet er nog wat veranderen aan de trainingen?
Graag een langere warming up!? En een langer partijtje. Dat kan geregeld worden: een warming up van een half uur en een half uur partijtje. Ook makkelijk voor de trainers
10. Wat is het lekkerste wat je in de kantine kunt kopen?
Friet, chips, mexicano en malteser. Helaas werd het fruit niet genoemd, maar dat hoef je dan ook niet te kopen

Na de vragen was het tijd voor de vlaggenparade. Toen werd het geduld van de kinderen flink op de proef gesteld want de scheidsrechter was er niet en ook niet te bereiken. Gelukkig wilde scheidsrechter vd Ven uit Oss wel fluiten en met drie kwartier vertraging konden de kinderen met hun vlaggenparade de spelers van DAW en Berghem op het veld onthalen. Van de eerste helft zagen de kinderen weinig, zelf hadden ze het te druk met hun eigen partijtje. Meteen toen de rust begon werden de penalty’s genomen met Rik vd Linden in het doel. Hoewel Rik zijn uiterste best deed verdwenen toch vele ballen snoeihard in het net. Toen zat het erop. Na het omkleden kregen ze allemaal nog een tasje met lekkers en werden ze uitgenodigd om de tweede helft te bekijken. DAW won deze belangrijke wedstrijd met 3-0.

De spelers van DAW JO9-3 zijn: Sjoerd, Lucas, Has, Laurens, Guus, Morris, Jorn, Bryan en Simon. Hun leiders zijn Geert, Jacky en Dennis