• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Het is een gecompliceerrde situatie maar zonder het moeilijker te maken dan het is: DAW 2 kan deze zondag nacompetitie veilig stellen! Voor de liefhebbers is hieronder de situatie uitgelegd.

DAW 2 heeft een oneven aantal teams in de competitie (11) en 2 perioden, terwijl er 3 teams mogen gaan deelnemen aan de nacompetitie. 

Avanti, winnaar van de 1e periode, heeft goede kaarten om kampioen te worden met een voorsprong van 4 punten op de nummer 2 (nog 2 wedstrijden te spelen). De 1e periode gaat dan naar degene in de eindstand die nog geen periode heeft.

Het team dat in de eindrangschikking van de competitie in een klasse met een oneven aantal teams (dat is bij DAW 2 het geval) de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is, wordt in deze regeling als periodekampioen van de (fictieve) 3e periode aangemerkt.

Festilent 2, Schijndel 2 of EVVC 2 zijn de belangrijkse kandidaten om de 2e periode te winnen. Dit betekent dat het eindigen bij de eerste 4 in de eindstand voldoende is voor DAW 2 voor het overnemen van een periode als Festilent of EVVC de periode wint (die hiermee ook bij de eerste 4 zitten in de eindstand).

Tegenstander deze zondag is directe concurrent Schijndel 2.

  • Als Schijndel de periode wint, maar 5e eindigt in de eindstand (wat theoretisch gezien kan) en DAW wordt 4e, dan heeft DAW 2 niks (Avanti kampioen, Schijndel periode, en nummers 2 en 3 periode (EVVC en Festilent).
  • Als DAW op een 3e plek eindigt in de eindstand, heeft het nacompetitie.
  • Als DAW 4e wordt in de eindstand, dan is dat voldoende als Festilent of EVVC de tweede periodetitel pakt.

Kortom, een interessant zondag voor de mannen van Marco van de Groes, Tom Appelhof en Patrick Droomers!

Heren, veel succes!

 

DAW 2 stand algemeen

 

DAW 2 eindstand periode 1

 

DAW 2 tussenstand periode 2

Tagged under Senioren