DAW verloor volkomen terecht van laagvlieger Nulandia. DAW had een “snipperdag”, Nulandia vocht voor de laatste minieme kans op klasse behoud en slaagde in eerste opzet. Door het gelijke spel van Volkel bleef de schade beperkt. Op Volkel heeft men nu twee punten achterstand, Margriet is ook over DAW heen gegaan en heeft één punt achterstand op Volkel. Nog twee spannende competitierondes staan ons te wachten. DAW heeft nog kans maar dan moet er wel met een andere instelling de wedstrijd worden begonnen.

Nulandia, zet DAW vanaf de eerste minuut vast op eigen helft, is veel feller en wint vaak de eerste en tweede bal. DAW komt er in het eerste bedrijf niet aan te pas een creëert geen enkele kans. Na een kwartier een makkelijk gegeven vrije trap ver buiten de zestien. Tom van de Ven schiet, keeper Silvester Rodriques ziet er niet goed uit, 0-1. Vijf minuten later kan dezelfde Tom van de Ven de score verdubbelen maar schiet vrij voor de keeper de bal voorlangs. Na een half uur weer Tom van de Ven die de bal op een presenteerblaadje krijgt van de DAW’ers, de inzet is te zacht, Mike van de Ven kan de bal op de doellijn wegwerken. Een struikelpartij wordt een strafschop, na een half uur verdubbelt Tom van de Ven de score, 0-2. Nulandia krijgt nog twee kansen meer, voor de thee, maar is genadig, ruststand, 0-2.

In de tweede helft probeert DAW wat terug te doen, maar Nulandia blijft fel en lastig te bespelen deze middag. Na een dik uur de 1-2. Bas van der Ven brengt de bal in de zestien. Mark Megens kopt, de bal komt via-via bij broer Corik, die schiet de aansluitingstreffer binnen. DAW dringt aan, krijgt kansjes maar moet aan de andere kant waakzaam zijn voor de geel-zwarten. Twintig minuten voor tijd een voorzet van Rik Korsten, de zweefkopbal van Marco van Lokven is bijzonder fraai, 1-3. Tien minuten voor tijd, vrije trap Freek van Boekel, Mark Megens kopt de 2-3 binnen. Vijf minuten later heeft Mark zelfs nog kans op de gelijkmaker maar schrikt van de uitgekomen doelman en mist de bal op een haar. DAW zou teveel gekregen hebben met die gelijkmaker.

Doodzonde, was na afloop het overheersende gevoel bij de DAW getrouwen. Volgende week weer nieuwe kansen, dan staat de lastige uitwedstrijd tegen St Michelsgestel op het programma. De ploeg van Aswin van Kessel is aan een goede serie bezig. We kunnen niet te vroeg waarschuwen.