Eerste wedstrijd vrijaf gekregen en nu dus voor de eerste keer op pad met een behoorlijk vernieuwd Zesde. Harm van de Camp, Bjorn v/d Heijden, Derek v/d Zanden, Carlo v/d Linden, Rick v/d Burgt, de gebroeders KlingĀ en John van Lieverloo zijn de geledingen komen versterken. Daar tegenover stond het vertrek van Johan Vos (gaat 2 jaar beachsoccer spelen op een of ander bovenwinds of benedenwinds eiland in de Golf van Mexico of hoe het daar ook moge heten), Remmert Keijzer, Stefan v/d Zanden, Koen Verharen en Rob v/d Ven.

Een halve keer samen getraind, nog geen wedstrijd met dit team in de benen en dan gelijk uit naar Ulysses 2. Die trainen 2x per week, hebben al diverse wedstrijden gespeeld en ook al 1 competitiewedstrijd gewonnen. De KNVB gaf ons op de site teamlink.nl maar 38% kans op winst. Meer motivatie hadden we niet nodig!

Voor de gelegenheid werd Harm v/d Camp (vorig jaar nog als rechtsback spelend in het eerste van Haren en het leek wel of hij meer tegenstanders dan medespelers bij naam kende...) naast Bjorn v/d Heijden in de spits gepositioneerd. En dat betaalde zich in de eerste helft uit. Met een prachtig bekeken lob liet Harm de 0-1 aantekenen halverwege de eerste helft. Een terechte stand op dat moment want de mannen van Zes waren heer een meester. Nog wel wat onwennig in het samenspel, maar in de persoonlijke duels de baas over de tegenstander.

Helaas resulteerde de aanhoudende druk niet in een grotere voorsprong voor rust, want daar waren wel kansen voor, maar het vizier stond niet op scherp. In de rust werd effe fijn aangehaald dat als we in een kleiner dorp geboren waren, we allemaal in het eerste zouden spelen, wat natuurlijk onzin is, want dan moet er toch echt verplicht getraind worden...

De tweede helft begonnen we weer sterk. Wat resulteerde in 2 grote kansen. De eerste werd onbenut gelaten door een goede loopactie van Bjorn en een prachtige pass van Harm (helaas paste de loopactie niet bij de pass en vice versa). De tweede kans werd door de Megens goalie gepareerd. Dus bleef het 0-1. Een gevaarlijke stand. Zeker toen het gebrek aan ritme en trainingsarbeid zichtbaar werd bij de oranjehemden. De krachten vloeide weg en Megen gooide er een schepje bovenop. Er kwamen wat kleine kansen en schoten uit de tweede lijn voor Ulysses, maar Johan "de zwarte panter" Tielemans (die blij was dat 'ie eindelijk wat te doen kreeg) liet zich niet kloppen.

DAW kwam er niet echt meer uit. Slechte passes en te haastig spel van Zes liet het balbezit grotendeels aan Ulysses. De druk werd groter en de 1-1 hing met nog 10 minuten te spelen in de lucht. En net op dat moment plaatste DAW de enige geslaagde aanval van het laatste half uur van de wedstrijd. Jaap "TGV" Oliemeulen brak door op rechts en gaf een puike voorzet op de vrijgelopen Bjorn v/d Heijden (oftewel Bi, maar hoe hij aan die bijnaam is gekomen is mij een raadsel) die de 0-2 binnenknikte.

Het verzet was gebroken en de scheids blies niet veel later af. De eerste punten in the pocket, geen tegendoelpunten en een duidelijker beeld van onze kwaliteiten. Een hele fijne middag dus! Volgende week thuis tegen Festilent 6. Gezouteigeluk'smoetekommekijkewantutistochwelunmoisteldazesde!