De tweede wedstrijd van 't tweede speelde zich af in het golvende Limburgse landschap. Op sportpark de Niersvallei werd deze ochtend weer afgetrapt voor drie belangrijke punten. Voor iedereen die deze lange reis had gemaakt was het duidelijk dat vandaag alleen de volle winst telde.
DAW begon sterk de eerste helft. Na kort de organisatie neergezet moest worden was de eerste helft volledig voor de oranjehemden. 't Tweede zette continue druk op de Ottersumse doelman, terwijl de gastheren hier geen enkel antwoord op kon geven. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Na ongeveer een half uur spelen was het vanuit een corner niemand anders dan Wilmar, die in een uiterste poging, de bal op doel wilde koppen. Zijn poging strandde op de lat, waar de Ottersumse doelman mis tastte. De bal kwam via de lat terug in de zone van Twan die met een halve omhaal, met zijn linker, ja zijn linkervoet, de bal tegen de touwen schopte. Een meer dan terechte voorsprong.

Daarna vergat DAW de voorsprong verder uit te breiden waar er mogelijkheden genoeg waren deze eerste helft. De theepauze, zonder thee, werd in gegaan met een één tegen nul voorsprong en er was geen vuiltje aan de Limburgse lucht. Na de rust leek het spelbeeld niet te veranderen. Want bij de eerste de beste aanval was het Japie die oog in oog met de doelman kwam te staan, maar hij plaatste de bal naast het doel. Nog geen vijf minuten later was het Ruud die in de vijandelijke zestien verdwaald raakte, hij draaide bij de tegenstander weg en zijn schot belandde op de paal. Overigens niet de enige keer dat de paal werd getroffen van het Ottersumse doel.

Deze fase duurde echter maar tien minuten, waarna Achates de controle over de wedstrijd nam. De rood-witten werden amper gevaarlijk, totdat de rechtermiddenvelder een opleving kreeg. De hardloper liep zowaar een aantal oranje-witten voorbij en plaatste de bal eenvoudig langs Sjoerd die hij kansloos achterliet. Na deze 1 - 1 werden beide ploegen niet meer gevaarlijk, terwijl beiden niet tevreden waren met de puntendeling. Waarschijnlijk een terechte uitslag al had de wedstrijd al na 45 minuten gespeeld moeten zijn.