Wedstrijden tegen Boekel Sport zijn vaak een garantie voor spanning. Zo ook deze zondag! Een zwaarbevochten zege kon de Schaijkse equipe bijschrijven. De eerste helft was een gelijke strijd met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. De tweede helft was Boekel Sport de bovenliggende partij. Maar DAW hield stand en zag dat Siem van Merwijk zich tot matchwinner kroonde. Een nieuwe zege voor de ploeg van Rob van der Ven.

DAW begon enigszins mat aan de wedstrijd. Maar als een duveltje uit een doosje komt de ploeg in de 12e minuut op voorsprong. Mike van de Ven pikt een afgeslagen hoekschop op en schuift de bal naar Bart Vos. Beheerst schuift Bart de bal in het netje en opent hiermee zijn doelpuntenaccount voor dit seizoen. 1-0. De volgende grote kans is ook voor DAW. Corik Megens kom aan de linkerkant als winnaar van een tweestrijd uit de bus. De bal komt bij Bart Vos die vervolgens een steekpass geeft op Marc Raaijmakers. Jesse Zwanenburg, de Boekelse keeper, komt uit, verkleint hiermee zijn doel uitstekend en pareert de inzet van Marc. Na 36 minuten het grootste wapenfeit van Boekel Sport in het eerste bedrijf. De bal komt bij de bedrijvige Tim Schuijers terecht. Een tegen één verschalkt hij zijn direct tegenstander en vuurt met links op het doel. Rick van Aalst, uitstekend keepend, weet de inzet tot hoekschop te verwerken. Rond het rustsignaal moet Niels de Groot aan Schaijkse zijde worden vervangen. Een aderlating voor de defensie en de hele Schaijkse ploeg. Zijn absentie werkt door in de tweede helft. Boekel Sport wint duels, is conditioneel sterk en speelt met passie. In die fase is het wachten op de 1-1. Eerst redt Rick van Aalst op een inzet van Twan Merks (na een steekpass van Sten Krol), maar in de 51e minuut is het dan toch raak. Aanvoerder Jelle Bouwmans wordt ingespeeld en vindt Twan Merks. Met zijn mindere rechterbeen laat hij de Schaijkse verdediging in vertwijfeling achter: 1-1. DAW wisselt twee keer. Het brengt Siem van Merwijk voor Marc Raaijmakers en Mark Lamers voor Corik Megens. Mark gaat spelen in het hart van de defensie en doet dat met verve. Ondertussen mist Boekel Sport in de persoon van Rens van der Wijst nog twee mogelijkheden. Boekel Sport dringt aan en gaat vol voor de zege. Maar het gaat uiteindelijk zelf de bietenbrug op. We schrijven de 87e minuut. Siem van Merwijk beslist een duel aan de linkerkant in zijn voordeel en besluit op doel te schieten. De inzet verdwijnt over de keeper in het doel: 2-1. Volop vreugde in Schaijk! Niet veel later fluit de goed leidende scheidsrechter Ron Kerkhof voor het eindsignaal. DAW wint met 2-1 van de tegenstander uit Boekel.

DAW 1 staat inmiddels op de vijfde plaats in de ranglijst, met nog één wedstrijd tegoed. Komende zondag speelt het tegen Olympia ’18, de promovendus uit Boxmeer. Met vijf punten uit vier wedstrijden draaien ze goed mee in de Derde Klasse.