Wanneer je vanuit de Brouwerstraat de Klumperstraat fietst, aan het eind van de Klumperstraat rechtsaf gaat en vervolgens weer de eerste straat rechts pakt, sta je in de Looierstraat. Een nutteloze geografische wetenswaardigheid waar een paard de groene glibbers van krijgt. Een onzinnige route bovendien, aangezien je vanuit de Brouwerstraat ook rechtstreeks de Klumperstraat in had kunnen rijden. Met die kennis in het achterhoofd ontving Das Vierte dit weekend EVVC 3 uit Vinkel.

Het gaat niet lang duren voordat ook veld 2 volledig met sponsorborden omheind is. Veld 2 is namelijk vaak het Romeins theater voor de bevlogen thuiswedstrijden van Das Vierte. Ook deze keer aan entertainment geen gebrek. De bezoekers lagen al vroeg in de wedstrijd een aantal keren in de clinch met de arbitrage en die was daar niet bepaald van gediend. Binnen twee minuten mochten al twee groen-zwarten met geel naar de kant. Een uitgelezen kans voor Das Vierte om daar dankbaar van te profiteren. Na een kwartier kwam de vijandelijke doelman knullig zijn doel uit, om daar op de rand van de zestienmeter theatraal op zijn plaat te gaan. De scheidsrechter beloonde deze Oscarwaardige duikpartij terecht niet met een vrije trap en dus wat het doel leeg. Daar wist Bart ‘wannabe rechtsback’ Janssen vanaf 25 meter knap van te profiteren. Met een fraaie boogbal lepelde hij de bal tegen de touwen: 1-0! Als bijvangst stormde een blinde Vink van de bezoekers ook nog eens tegen de paal.

Even later was de Heerser Op Het Middenveld met een goede vrije trap ook nog dicht bij de 2-0. De bezoekers hielden zich ondertussen vooral met de scheidsrechter bezig en dat kostte hen even later nog een prent: 11 tegen 8! Helaas greep Das Vierte in die fase teveel naar de lange bal en werd het overtal voor geen meter uitgebuit. De beste kans op de 2-0 was voor Mitchel ‘niet Oss maar’ Heesakkers, maar met twee Das Viertenaren in scoringspositie voor het doel ging zijn schot helaas voorlangs.

Jaan ‘frietbakker van de Hoevestraat’ Danssen staat ondertussen bekend om zijn grenzeloze betrokkenheid bij het wel en wee van de tegenstander. Hij kon het niet langer aanzien hoe de Vinkelaars een helft lang moesten spartelen en besloot hen bij een terugspeelbal te helpen met een vernuftig overstapje. Gelukkig kon hij zijn Mainz 05-iaanse ingeving vlak voor de doellijn nog net ongedaan maken. Nadat alle 22 spelers weer in het veld stonden, vond de leidsman het na 45 minuten wel even genoeg geweest: Halbzeit.

Zoals te verwachten was kwam Vinkel na de thee fel uit de startblokken. Das Vierte – en met name de schrijnend slecht spelende Mister Bookmaker – stelde daar te weinig tegenover. Binnen tien minuten na rust was de zwaarbevochten voorsprong alweer als sneeuw voor de zon verdwenen. Bij een corner liet één van de Das Vierte-aanvallers zijn man lopen en die kopte binnen: 1-1. Niet veel later werd het ook nog eens 1-2: een verre ingooi kon ongehinderd verlengd worden en viel voor het doel tussen de keeper en de verdediging, om bij de tweede paal makkelijk binnen gelopen te worden. Treurigheid derhalve troef in Kamp Das Vierte. Wat volgde was een machteloze poging om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar tot veel meer dan wat schotkansjes voor The Menace kwam Das Vierte niet.