Roeien met de riemen die je hebt..................

Na 2 zaterdagen op rij een aansprekend resultaat te hebben geboekt kan het alleen maar berg-afwaarts zou je zeggen. De waarheid ligt altijd in de toekomst, maar de uitslag van zaterdag doet het ergste vermoeden......

Met een waslijst (waarvan Walter definitief) aan afmeldingen begon het zaterdag al onrustig. Gertjan M., Marcel M., Rene, Kees, Dorus, Henri, Mark, Bert waren allen verhinderd of meldden last minute nog even af. Gertjan Kuijpers was enigszins grieperig, en Corvin zijn hamstring was niet geheel okselfris maar deden in ieder geval mee. Met precies 11 man begonnen we aan de warming-up, maar al na enkele minuten moest ook Arthur afhaken met een -naar het gevoel- flinke spierblessure in de kuit. Een streep door de rekening en nadat in allerijl in Jos Suppers een prima grensrechter gevonden was konden we met 10 man de strijd aangaan. Dit was te merken in het spelbeeld, want het was VOW dat de eerste speldenprikken uitdeelde. Na enkele kleine kansen van VOW kantelde de wedstrijd en kreeg vooral Dennis veel vrijheid. Hij was veel sneller dan zijn directe tegenstander en speelde zich regelmatig goed vrij. Met de daarop volgende 3 kansen ging hij zelf niet al te zorgvuldig om, zodat de 0-0 nog lang op het bord bleef staan. Ook Victor en Marcel kregen opgelegde kansen maar kregen het leder niet tegen het net of erger nog, werden in kansrijke positie over het hoofd gezien. Met 0-0 gingen we rusten en nadat we zelf voor een verfrissing hadden gezorgd werd geconstateerd dat we de schade toch redelijk beperkt hadden gehouden.

De tweede helft was er hoop op meer want na een telefoontje bleek dat Mark en Bert op weg waren om ons uit de brand te helpen. Wim bleef gewoon staan totdat zij er waren (Wim speelt normaal gesproken maar 1 helft), maar werd dan toch na zo'n 10 minuten uit zijn lijden verlost. In die eerste 10 minuten na rust wist Victor knap een buitenkansje te verzilveren en was het inmiddels 1-0 voor onze oranjehemden geworden. Hierop besloot Johan even te gaan toileteren, en terwijl hij even rustig zat kregen wij de 1-1 om onze oren........... Een totaal onnodig doelpunt, maar volgens het wedstrijd-beeld misschien wel terecht. Met een aangevuld elftal - Bert werd rechtshalf en Wim ging eruit ten faveure van Mark) werd de aanval ingezet op de volle winst. Enkele prachtige kansen werden echter om zeep geholpen en de wedstrijd dreigde af te stevenen richting 1-1. Totdat Bert zichzelf vrijspeelde, de buitenspelval slim ontweek en in twee instanties afrondde: 2-1 met nog enkele minuten te spelen.

In de pocket zou je zeggen, ware het niet dat VOW daar anders over dacht. Na eerst oeverloos door te hebben gezeurd over de goal van Bert, die volgens iedereen en alles van VOW toch echt zuiver buitenspel zou zijn geweest, zetten ze nog eens aan voor een eindoffensief. Het was krachteloos maar bij velen van ons was de pijp leeg na anderhalve helft met 10 man te hebben gespeeld. Na een afgeslagen aanvalletje van VOW spleet onze verdediging open als ware het de zee voor Mozes en kon de aanvallende middenvelder van VOW vrij inschieten. Het hobbelende schot viel binnenkant paal binnen en direct daarna volgde het eindsignaal. Gerechtigheid volgens de aanhangers en spelers van VOW en onkunde volgens onze eigen spelers. Hopelijk zijn we volgende week wel met voldoende fitte spelers om het UDI'19 moeilijk te maken.............