De derde wedstrijd van het seizoen voor 't tweede, kortom er moesten drie punten binnen gesleept worden na de twee gelijke spelen in de voorgaande speelrondes. De tegenstander werd deze week wederom gehaald uit de Limburgse heuvels.

De Gennepse jongens van Vitesse'08 waren deze zondag te gast op d'n Heuvel en zouden kansloos naar huis worden gestuurd.

Na eerst de toss te hebben gewonnen mocht DAW aftrappen. Het balletje werd rustig rond getikt. De sterkte van de Gennepse oranjehemden werd afgetast, zodat na nog geen vijf minuten de druk op het Gennepse doel kon worden opgevoerd. Nadat de doelman al twee keer onder schot werd genomen en zijn verdediging toch behoorlijk duidelijk had gemaakt dat de Schaijkse blauwhemden wel erg dicht in de buurt kwamen van zijn doel was het raak. Na wederom langdurig balbezit werd op aangeven van de nadrukkelijk aanwezige Tim Kai gevonden, met een voor hem zo eenvoudige voetbeweging liet hij de mandekker zijn hielen zien en liet het balletje plots belanden tegen de binnenkant van de tweede paal, waarna de doelman zich omdraaide en de bal achter hem bevond in het netje. Een prachtig uitgevoerde aanval zorgde dan ook voor de 1-0 voorsprong. Het verzet van de Vitessenaren was nog niet gebroken, maar het overwicht was nog altijd voor de gastheren uit de Bossestraat. Ondanks de op twee vingers kunnen tellende kleine kansjes voor de gasten, waarvan Sjoerd niet bepaald van onder de indruk raakte, was het na een schandalige overtreding die werd bestraft met een gele kaart door de scheidsrechter (in opleiding) die meer dan uitstekend floot (mag ook eens gezegd worden) Rob A die de score uitbreidde. Na een vrije trap van Tim, waarop de keeper nog wel een antwoord had was het Rob A die deze buitenkans benutte. De doelman kon de bal niet klem houden , waardoor de bal voor hem bleef liggen en zo in te lopen was. De enige die hierop attent reageerde trapte de bal over de doellijn en zorgde hiermee voor een 2-0 voorsprong. Waren dit dan alle kansen van DAW II in de eerste helft, nee, natuurlijk niet, want hadden wij deze week niet ene Jeroen in de basis staan? Op aangeven van Devi, die logischerwijs op deze manier nooit in de "assist DAW 2"-lijst te staan, was het Jeroen die zijn directe tegenstander te snel af was. Devi gaf keurig een voorzet vanaf rechts waarop Jeroen in kwam lopen vanaf links. De bal belandde nog geen vijf meter van het doel, maar de grote hoeveelheid trainingsarbeid zorgde voor een oververmoeid vizier, de bal verdween op miraculeuze wijze langs het doel tegen de ballenvanger, die godzijdank deze bal tegenhield.

Het mag dan ook wel duidelijk zijn dat het aantal doelpunten voor rust niet meer werd uitgebreid en de thee werd dan ook gehaald met een terechte voorsprong.

Ook na rust was 't tweede de bovenliggende partij. Zonder geen enkele kans weg te geven speelde DAW de wedstrijd rustig uit en breidde de score zelfs uit. Rob V die terug kwam van een blessure zorgde hier persoonlijk voor. Nadat Rob A zich van zijn tegenstander vrij maakte, de volgende tegenstander opzocht en ook deze simpel weg kapte was er ruimte voor een voorzet op maat. De tweede paal werd gezocht, waar Rob V stond, met een perfect op maat gegeven voorzet. Zoals een echte spits betaamt, kon deze kans niet onbenut worden gelaten, wat dan ook niet gebeurde. De met gevoel gegeven voorzet werd rustig dood gelegd op de punt van de vijf meter. De doelman dook met zijn laatste beetje energie nog om zijn doel in de tweede helft schoon te houden, de mandekker deed ook nog een laatste poging om het schot te blokkeren, maar het mocht allemaal niet baten, want Rob V tikte de bal naar binnen en kon de bal in de leegstaande doel tikken. De voorsprong werd dus uitgebreid en het verzet van de gasten was gebroken. Hierna vergat DAW echter het doelsaldo wat op te krikken, maar de belangrijke drie punten werden binnengehaald met goed voetbal en zonder tegendoelpunten. Kortom de eerste (LAUWE) jagermeister kon verdiend worden weggedronken.

Volgende zondag gaat DAW II op bezoek bij HBV.