Onder het genot van een heerlijk koud verdient pilsje maken we dit verslag. Vandaag stond Gemert op het programma. De nummer 3 in de standenlijst. Deze wedstrijd zal dus een graadmeter worden voor de wedstrijden die gaan volgen.Het bleek al meteen dat het niet makkelijk zou worden om de punten in Schaijk te houden.

Gemert had een paar technische voetbalsters binnen de lijnen staan. Het was voor DAW even zoeken hoe we dit aanvalsgeweld zouden bestrijden. Door goed als een collectief te voetballen werden diverse aanvallen teniet gedaan. Na een terugspeelbal op de keepster van Gemert nam ze de bal aan, liep ermee tot de 16 en gaf vervolgens een pass (als je het een pass kunt noemen) die bij Lieke "okee ik vang alle mannen op die ook maar proberen over onze middenlijn te komen" Jacobs, die hem aannam op haar welgevulde boezem, hem voor haar linkerbeen legde en vanaf een meter of 25 het linkerhoekje zag waar de keepster nooit meer bij zou komen, 1-0.

DAW was opgelucht na deze treffer maar wist dat de strijd nog lang niet gestreden was. Tien minuten voor het rustsignaal kon de defensie van DAW toch niet voorkomen dat de gelijkmaker binnen geschoten werd. Gemert rondde goed af na een mooi op gezeten aanval, 1-1.

Na een corner van Gemert, die door de defensie slecht verwerkt werd, stond er bijna 1-2 op het scorenbord. Maar doordat de nummer 10 van Gemert heel ver achterover leunde schoot ze de bal, gelukkig voor DAW, ook heel ver over.
Hierna floot de scheids op zijn fluit voor de rust. Wat sommige dames ook echt nodig hadden.

De ranja werd gedronken alsof de dames 7 dagen door een droge woestijn hadden gelopen. Theo "ik ben trots op mijn dames" v/d Linden gaf nog enkele aanwijzingen en Sander "deze week wil ik niets over mijn ballen horen" v Kreij stond te knikken.

De tweede helft gingen we het veld op met het vizier voor 100% gefocust op de tegenstander. Door deze perfecte focus van DAW kon menig toeschouwer tot de conclusie komen dat DAW fel uit de startblokken kwam. Ondanks de offensieve kracht van Gemert smoorde de DAW defensie alle aanvallen in de kiem. De productiviteit van het middenveld ging omhoog. Met Anne "o mijn god" Bongers als dirigent die de mid mid van Gemert in haar rechterbroekzak had werd het spel meer aanvallender.

Door het inbrengen van een extra Loef werd er voorin balvaster gevoetbald. Enkele goede combinaties volgde voor DAW maar het scorebord hield strak de 1-1 aan. Tot de 70ste minuut: als je 3e klasse voetbalt dien je de spelreglementen uit het KNVB boekje strikt te handhaven. Volgens artikel 4.2 uit het bovengenoemde reglement mag een keeper NOOIT 2 maal de bal in de handen pakken. Helaas had de keepster hier geen notie van. Uit de hierop volgende vrije trap (Inge wilde gewoon een assist) maakte Lieke "ik kom altijd in mijn vodde" Jacobs de bevrijdende 2-1.

Nog 20 minuten onder druk spelen. Bij iedereen brandde dezelfde vraag in de hersenpan: zouden we die 3 punten hier houden?!? Het slotakkoord van de wedstrijd was nog zeer spannend. Gemert kreeg nog een geweldige kans op de gelijkmaker maar Kim "ik wil een roze tenue" Schepens blies de bal tegen de baal aan.
Toeschouwers die langs de goal stonden vonden dit geweldig blaaswerk.

Na een sliding van de rechtsback van Gemert, op de enkels van Lennie, kreeg DAW nog een vrije trap. Lennie zelf ging achter de bal staan. De scheids blies op zijn fluit, Lennie haalde uit maar er was vanwege het te vroeg uitlopen van de muur wederom gefloten. Jammer voor Lennie "Inge we kunnen elkaar de hand schudden" Loeffen want de bal ging erin. Nog 2 maal werd de vrije trap overgedaan maar helaas kwam hier geen doelpunt uit.

De scheids gaf aan dat er nog 1 minuut te spelen viel. Gemert zetten alles op alles maar DAW gaf geen krimp en hield door als team samen te spelen en voor elkaar te willen knokken de 3 punten in Schaijk.