• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Dit weekend stond voor Das Vierte een statistisch onmogelijk opgave te wachten: als hekkensluiter een resultaat weg kapen bij koploper TOP 4. Mental Theo van Boekel crosste deze vrijdag helaas iets te rap langs ‘het kastje’ en had het affiche daardoor net niet goed gelezen. In plaats van ‘TOP uit’ dacht hij ‘Uitje Toppers’ gelezen te hebben en hij besloot nog snel om twee kaartjes te halen. Bij aankomst onder de rook van het TOP Oss stadion was zijn teleurstelling Groots met zachte G.

Terwijl 1/11e deel van Das Vierte nog hard lachte om de rare hobby’s van Mental Theo maakte de thuisploeg al binnen de tijd dat een naaktslak gemiddeld nodig heeft om vanonder een struik naar de waterkant te slenteren 1-0. Trouwe kijkers van KRA kaskraker ‘De kruipende slak’ zouden direct opgelepeld hebben dat op dat moment dus circa 12 minuten en 41 seconden gespeeld waren. Een mogelijke 12-klapper lag op de loer, maar niets was minder waar. Das Vierte leverde een prima eerste helft af, liet de bal goed rond gaan en deed nauwelijks onder voor de kersverse kampioen in onze klasse. Helaas kwam de ploeg zoals zo vaak dit seizoen nauwelijks tot goede kansen. Dat was in dit geval extra zonde, want de doelman van TOP leek zojuist ingevlogen vanuit de plaatselijke sjoelvereniging. Hij bakte er zó weinig van dat zelfs een Liverpool-keeper op een pijnlijke zaterdagavond in het NSK Olimpiejsky in Kiev niet had willen ruilen. Ook TOP creëerde niet bijzonder veel, al kwam Das Vierte voor de rust nog wel een keer goed weg bij een niet gegeven pingel.

De 1-0 ruststand en het spelbeeld in de eerst helft gaven de burger moed. Die moed werd al vroeg in de tweede helft de grond in geboord. Man in vorm Mitchel ‘geen dees maar’ Heesakkers strooide twee keer met een levensgevaarlijke bal door het midden en de tweede keer wist de thuisploeg easy te profiteren: 2-0. Even kwam de UEFA Integriteitcommissie nog even op de koffie, aangezien het MH fantoom er deze keer wel erg veel aan gelegen was om zijn oude ploeg TOP in het zadel te helpen. Na een kort onderzoek en het overmaken van een nog onduidelijke afkoopsom aan de eigenaar van een slonzig en verdacht bijgebouwtje in de omgeving van Zürich mocht het MH-fantoom zijn wedstrijd vervolgen. Dat had overigens weinig zin, want de Selecao leek zijn aandacht na de 2-0 al op de festiviteiten rondom slotdag gericht te hebben. De tegengoals volgden elkaar in rap tempo op met als dieptepunt een miscommunicatie tussen het MH-fantoom, de ex-frietbakker van de Hoevestraat en met name Lim van der Tinden. Uiteindelijk liep de teller op tot een pijnlijke en onnodige 6-0, waarmee Das Vierte zich met het oog op de ranglijst ook op doelsaldogebied een slechte dienst bewees.

Wonderlijk genoeg hadden de Belchinezen ook invloed op de wedstrijden op andere velden en vielen de andere uitslagen in ons voordeel uit, waardoor Das Vierte handhaving nog altijd in eigen hand. Cruciale wedstrijd daarbij is de komende thuiswedstrijd tegen rechtstreekse concurrent HVCH 6 waar Das Vierte eerder dit seizoen met veel pech en een vleugje onrechtvaardigheid op een puntje bleef steken. Komt dat allen zien!

NB:
Ook Das Vierte zocht haar heil in Belchinezen, maar kreeg helaas alleen maar Belgische Chinezen aan de lijn. Een totaal ander slag volk, met beduidend minder invloed op wedstrijdverloop en met een significant korter lontje wanneer je niet binnen vier minuten je bestelling doorgeeft. In Luik is vooral nummer 94 zonder taugé sterk aan te bevelen.

Tagged under Senioren