• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW 1 kan zondag, ten koste van Berghem Sport promoveren naar de 2e klasse, het zou voor het eerst in de historie zijn, dat deze stap gemaakt wordt. DAW is er klaar voor, de wedstrijdselectie is geheel fit en beschikbaar. Zoals jullie gewend zijn, blikt trainer Rob van der Ven vooruit.

Rob; “Toen we na een goede competitiestart in november de eerste periode pakten, hadden we nog de hoop om mee te kunnen doen om het kampioenschap. Naarmate de tweede seizoenshelft bleek dat we hiervoor te wisselvallig waren, het meeste scoorde van alle teams, maar te gemakkelijk de doelpunten tegen kregen. Vervolgens hebben we de focus gelegd op de nacompetitie en staan we zondag in de finale om ons zelf te belonen voor de laatste weken. Als we tegen Berghem Sport hetzelfde kunnen brengen als tegen SV Budel en H.B.S.V. dan kan het een historische zondag worden. Maar dit zal absoluut niet vanzelf gaan. Berghem heeft niet voor niets na de winterstop twaalf van de zeventien (na)competitiewedstrijden gewonnen en maar twee verloren. We zullen qua arbeid en beleving minimaal hetzelfde moeten brengen als Berghem, alleen dan kunnen we voetballend het verschil maken. Dat er bij Berghem wellicht enkele jongens ontbreken, maakt voor ons geen verschil. We moeten vooral naar ons zelf kijken, alle andere zaken zijn van ondergeschikt belang”.

DAW scoorde de laatste drie wedstrijden veertien doelpunten en kreeg er geen enkele tegen. De oranjehemden spelen goed, barsten van het zelfvertrouwen en zijn in vorm, nu de kans om het af te maken. Mooie omstandigheden, niet te heet en een prima grasmat met veel publiek en ongetwijfeld een goede sfeer langs het veld. Mannen pak die kans! Het zal ongetwijfeld druk worden, dus als het maar enigszins kan kom op tijd en op de fiets. Scheidsrechter deze middag is de hr Heuts, deze zal geassisteerd worden door de heren Grosveld en Custers. Mocht er na 90 minuten een gelijke stand op de borden staan, komt er een verlenging van tweemaal 15 minuten. Is de stand na de verlenging nog gelijk, volgen er strafschoppen. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur, iedereen een fijne en sportieve wedstrijd toegewenst. Tot zondag!

Tagged under DAW 1