De eerste merendeel lauwe jagermeister van het seizoen smaakte naar meer. Om het feestje van vorige week een vervolg te geven, om de selectie een boots/boots/boobs te geven, om voor de eerste keer in het bestaan van de DAW-selectie 1 t/m 3 negen punten te behalen, moest er gewonnen van de Beerse boertjes die net voor de wedstrijd van het erf waren geroepen.

Desondanks ging de wedstrijd toch van start tegen de elf Beersenaren op sportpark ‘Calbroek'. Wat een feestelijke middag moest worden voor de promovendus tijdens de Beerse kermisfestiviteiten liep dit uit in een deceptie voor de gastheren. Want na diverse keren gevaarlijk te zijn geworden voor het doel van geel-zwarte doelman was het dan toch eindelijk raak. Aan de linkerkant ging Devi er vandoor, liet de linkerverdediger die na vijf minuten, inclusief warmin-up, er al totaal doorheen zat, eenzaam achter aan de zijlijn en zocht de achterlijn op. Na rustig de achterlijn te hebben opgezocht en de doelman uit zag komen kon hij een voorzet op maat geven en deze kon beheerst worden afgewerkt door ED, juist hij die nog niet in de topscorerslijst stond vermeldt benutte deze kans.

De minimaal één grove overtreding per vijf minuten makende verdediger van HBV stond vrij voor het open doel en kopte de bal onberispelijk in het kruis. Terwijl iedereen vol verbazing hem aankeek wilde hij gaan huilen, maar omdat iedereen in het veld tegen hem zei dat het geen mietje was en dat hij niet zo moest mauwen ging hij maar door. Kortom een wat gelukkige voorsprong, maar zeer zeker wel verdiend. Natuurlijk bleef het hier niet bij, want de degradatiekandidaat, riep het onheil over zich af, nadat wederom Devi aan de bal kwam in de zestien. De paniek brak uit bij de geel-zwarten en Devi werd met beide benen de lucht in geworpen. De thuisfluitende scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Zonder enig protest ging de doelman naar zijn ‘hok' en kon hij de bal even later uit zijn netje vissen.

Want Ron die ook nog niet op de topscorerslijst stond ging achter de bal staan en legde de bal in de linkerhoek (is dit nu voor de doelman of voor Ron en neemt Bas mee op schiet-een-penalty-erin-training). Verder kwam Rob nog een aantal keer voor het doel, maar daarover mocht niets meer gezegd worden en schopte de Beersenaren vaker tegen de tegenstander dan de bal. En niet vergeten mag worden het coachende werk van Wilmar. De magneet zag de bal aan komen en vroeg voordat de bal getrapt ging worden of de scheidsrechter ergens anders wilde gaan staan, want anders kon hij daar de bal niet ontvangen na de uittrap van de doelman. Uiteraard kwam de bal ook daar en Rob na het werk van Wilmar weer alleen op doel af.

Daarna was het rust.

Met een 2 - 0 voorsprong ging 't tweede de tweede helft in waarin werd afgesproken dat men niet meer zo uit de tent liet lokken door de "matige" tegenstander en dit af te reageren op de scheidsrechter. Beide lukte na rust dan ook eenvoudig en HBV kwam dan ook nog maar sporadisch van haar eigen helft. Nadat Mathieu wat tips had gekregen kwam dan ook de tovenaar uit Uden in het veld. Het zekerheidje voor het doel had maar één doel voor ogen en dat was een doelpunt. Amper een paar minuten in het veld werd hij aangespeeld door Kai en kwam hij oog in oog met de doelman en rondde dit onberispelijk af.

Het verzet was gebroken bij de Beersenaren, echter waren er nog enkelen bij hen die dachten dat er nog meer moesten breken deze dag. Ondanks dat de leidsman zich, mede dankzij het minder commentaar leveren naar hem toe, in de tweede helft enigszins herstelde, hadden er nooit elf Beersenaren aan het eind van de wedstrijd nog in het veld mogen staan, maar veel belangrijker waren de drie punten die mee werden genomen naar Schaijk.