Op het kunstgrasveld van sportpark de Eendracht, in de schaduw van de Goffert, heeft DAW een 2-1 nederlaag geleden tegen 1e kasser NEC.

Halerwege de eerste helft, Bart Vos in kansrijke positie, de keeper van NEC onderschept en speelt de bal snel naar Fojez Zia, de behendige speler laat de bal één keer stuiten en lobt hem in het doel. 1-0. Na een half uur, goede actie van Elias Boumkass, Rick van Aalst brengt redding met de voet. Tien minuten voor rust een combinatie tussen Corik Megens en Roel Janssen, Corik haalt venijnig uit, via de keeper en de paal weer in de handen van doelman Ho Chun Ko, knappe redding. Nog voor rust red Rick nogmaals met de voet en heeft Bart Vos een schietkans, maar de 1-0 gaat de boeken in als zijnde de ruststand.

Na de thee, corner Freek van Boekel, Mark Megens kopt bij de eerste paal de bal tegen de verre staander. DAW is in deze fase sterker maar tot grote kansen lijdt het niet. Na driekwart wedstrijd een fout achterin bij DAW, invaller Ian van Haveren weet wel raad met deze buitenkans, sleept zich langs de DAW defensie en vind met een lage schuiver het net. 2-0. Invaller Tyron Burgers geeft een mooie steekpass, voorzet Robyen van der Heijden, de inzet van Corik bij de 1e paal net naast. Tien minuten voor tijd, Mark Megens wordt in de rug gelopen in de zestien. Scheidsrechter Emiel Reuver is onverbiddelijk, strafschop. Mark Megens tart de voetbalwet, en schiet onberispelijk binnen 2-1. DAW zet nog eens aan op de kurkkorrels, maar de stand blijft op de borden. 2-1.

Een prima wedstrijd, tegen een technisch vaardige ploeg. Volgende week het laatste duel uit deze poule, dan gaan we naar Wijchen waar Woezik wacht. Die won vandaag ook haar tweede duel tegen Quick 1988 met 3-1, aanvang wedstrijd 14.30 uur.