• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Met de champagne van een goed gevierde bekerstunt nog in de kraag verzamelden het semi-jeugdige Das Zehnte zich zondagochtend voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Vijand van dienst was het op zes na beste legioen van Nistelrode: Prinses Irene 7. Vorig jaar bleken de Weversrijkers nog veel te sterk voor Das Zehnte. Gelukkig telt een gewaarschuwd mens voor twee en zo verschenen we met een belachelijk veldoverwicht aan de aftrap.

De eerste competitiewedstrijd stond ook in het teken van de uitreiking van nieuwe tenues, gesponsord door onze enige echte huissponsor: Joost Manders van Manders Keukens! Manders Keukens is al vanaf 1976 een hecht familiebedrijf met een enthousiast verkoopteam en vakkundige monteurs. Zij leveren zowel Duitse kwaliteitskeukens als eigen maatwerkkeukens. De showroom in Schaijk telt maar liefst 40 vaste keukenopstellingen! Schrijnend genoeg regende het als een op hol geslagen stortdouche, terwijl de verf van de shirts nog niet opgedroogd was. Daardoor stonden we vóór de wedstrijd al in afzichtelijke witte Wet T-shirt Contest shirts te kijken waar een incontinente Bulgaarse hond nog niet eens overheen zou willen pissen.

Opgevrolijkt door een yel uit de categorie Müllisch, Reve en Wolkers – Nie ouwehoere, want wij gaan winnen van die Nisselroise boeren (copyright) – vloog Das Zehnte toch vernietigend uit de startblokken. Al vroeg in de wedstrijd mikte Boks van Hanstel de bal op de lat, waarna Soesjeschef Jans in de rebound het scherpst was: 1-0! De wanhopige grensjager van de bezoekers hield er een unieke interpretatie van de buitenspelregel op na en vlagde onterecht zijn arm uit de kom, maar dat mocht niet baten. De Nisselroijers lieten de koppen niet hangen en maakten na ongeveer een half uur uit een corner gelijk. Goalie Van Summeren ging daarbij niet vrijuit, al had hij uiteraard een betonnen waslijn aan argumenten om de lokale korenwolf in de struiken de schuld te geven. Even later werd tot overmaat van ramp ook nog Nicky ‘living legend’ van Son 13 minuten van het veld gestuurd nadat hij een ietsie pietsie te laat was en daarbij heel erg per ongeluk een heel erg kansrijke aanvaller van Nistelrode tegen de grond aan struikelde. Gelukkig wisten de bezoekers niet te profiteren. Aan de overkant hoopte Ruud ‘wannabe Chris’ Zegers ook een kaart voor de uitploeg af te dwingen door als een stervende zwaan tegen de vlakte te gaan. De jury van de Oscaruitreiking beraadt zich nog op een eervolle nominatie, maar een gele kaart bleef uit. Even later was hij uit de draai ook nog dicht bij de 2-1, maar bij het markten van de schijt stond het nog steeds gelijk: 1-1.

In het tweede bedrijf wist Das Zehnte al snel te profiteren van haar Romeinse doorzettingsvermogen en Ethiopische topconditie. Merk van der Linden reageerde alert na een slecht verwerkte vrije trap en wist de bal overtuigend in vier pogingen in de goal te frotten: 2-1! Niet veel later zorgde Bas ‘kleren van de’ Keijzer met een kopbal voor 3-1 na een puntgave corner van Joost Manders van Manders Keukens (Hoekstraat 8 te Schaijk). Het Weversrijkse verzet was gebroken en het goed georganiseerde Das Zehnte dobberde soeverein naar de finish. Al dobberend breidde de ploeg de score nog wat verder uit na een verpletterende aanval over minimaal zeven schijven. Met name de onzelfzuchtigheid van Ruud ‘Stervende Zwaan’ Zegers was ontroerend. Op twee meter van de goal besloot hij toch om de bal nóg eens af te leggen op Pepijn ‘Peppie zonder Kokkie’ van der Ven: 4-1! Die zou even later ook voor het slotakkoord zorgen na opnieuw een loepzuivere corner van Joost Manders van Manders Keukens (tel. 0486-461200). Peppie liftte zijn Spartaanse lijf tot minimaal 2,7 centimeter boven zeeniveau van de grond en verlengde de bal knap koppend in de verre hoek: 5-1! De Nistelrodese vijand was gevloerd en dat werd adelverplicht tot in de kleine uurtjes gevierd.

 

Tagged under Senioren