• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW en Berghem Sport hebben een lange geschiedenis tegen elkaar. Al op 6 juni 1940 troffen de twee buren elkaar op het voetbalveld. De oorlog was net uitgebroken en Berghem trad slechts, met negen man aan in Schaijk, achter het parochiehuis. Berghem won met 3-5 en werd kampioen die dag. De laatste editie staat iedereen vers in het geheugen, zo ook bij centrumaanvaller Bart Vos, We vragen Bart over het lopende seizoen en de komende wedstrijd.

Tegen Real Lunet redelijk kansloos toch? Maar er waren ook kansen?

Real Lunet was een maatje te groot voor ons. Tegen een ploeg met zoveel kwaliteit is het belangrijk dat je niet vroeg op achterstand komt. Helaas kregen we vrij snel een goal tegen waardoor je de hele wedstrijd achter de feiten aanloopt. Dat de wedstrijd op kunstgras werd gespeeld hielp ook niet echt mee. Kortom, een terechte uitslag. We hebben ervan geleerd en kunnen in de thuiswedstrijd hopelijk meer tegenstand bieden.

Zondag Berghem sport. Wat verwacht je van de wedstrijd?

De nederlaag tegen Berghem Sport in de finale van de nacompetitie staat bij iedereen nog vers op het netvlies. Ondanks dat het een competitiewedstrijd is voelt het voor mij als een kans op eerherstel. We zijn gebrand om te winnen, dus ik verwacht zondag drie punten.

Wat kan er beter volgens jouw als je kritisch naar jezelf kijkt?

Ik wil mijn rendement verhogen, zowel in doelpunten als in assists.

Wat je verder nog kwijt wilt?

Ik hoop dat we zondag weer kunnen rekenen op genoeg support.

We spraken ook kort met trainer Rob van der Ven:

Rob; “Voor komende zondag hoef ik niemand te motiveren, ik denk dat het duidelijk is dat we iets recht te zetten hebben na die enorme teleurstelling op 17 juni. Hier en daar nog wel wat vraagtekens, maar wie er ook gaan starten, zondag om half drie staat er een prima elftal dat scherp aan de aftrap zal verschijnen”.

De “Indian Summer” weet van geen ophouden, ook voor zondag, prachtig weer verwacht. Een uitstekende gelegenheid dus om de sportieve burenruzie te gaan bekijken. Scheidsrechter deze middag is de hr Verhaag, deze zal om half drie exact de wedstrijd in gang fluiten. Namens spelers en begeleiding tot zondag.

 

Tagged under DAW 1