DAW verloor vandaag met ruime cijfers in Vierlingsbeek. Tegenstander Volharding was vanmiddag een maatje te groot voor de gehavende ploeg van trainer Rob van der Ven. De ruststand was tegen de verhouding in nog wel 1-1, maar naar de pauze overliep, Volharding, DAW.

Al in de 2e minuut had het raak kunnen zijn voor de thuisploeg, foutieve terugspeelbal Mark Megens, maar zowel Tim Brouwer als Kas van den Bosch kunnen niet profiteren. Na tien minuten, keeper Rick van Aalst stuitert de bal, Tim Brouwer is alert en pikt de bal weg, het scoren is dan een koud kunstje voor de behendige aanvaller. 1-0. Volharding krijgt diverse mogelijkheden om de score te verdubbelen maar de afronding is net niet precies genoeg. Na een half uur, diepe bal Freek van Boekel op Bart Vos, fraaie aanname, draait naar binnen maar geeft de bal mee aan de mee opgekomen Robyen van der Heijden, de vleugelaanvaller mag zijn goede spel bekronen met een doelpunt. Beheerst schuift Robyen de bal in de touwen 1-1. Drie minuten later, Freek van Boekel neemt de vrije trap snel, Bart Vos vrij voor de doelman, de deklat brengt redding. Aan de andere zijde, mistasten in de DAW defensie, Tim Brouwer één op één met Rick van Aalst, de inzet verdwijnt tegen de paal. Nog voor rust een tegendraadse kopbal van Kas van den Bosch, de reflex van keeper van Aalst is prima. Ruststand 1-1.

Meteen naar rust gaat Volharding door met kansen creëren, Rick Tissen alleen op de doelman, Rick van Aalst brengt redding. Één minuut later weer Rick Tissen vrij, nu de bal in het zijnet. Na zes minuten steekpass door het hart van de DAW defensie, Rick van Aalst aarzelt, Tim Brouwer omspeelt de doelman en scoort de 2-1. Na een dik uur het debuut van de 17 jarige Huub van Merwijk. Na driekwart wedstrijd, aanvoerder Mark Blenckers besluit vanaf 30 meter het doel te bestoken, Rick van Aalst lijkt verrast, de bal ploft in de linker benedenhoek. 3-1. Acht minuten voor tijd de 4-1. Een prachtige combinatie tussen Jip Verstegen en invaller Kevin Reijnders. Die laatste schiet de bal hoog in de touwen, eindstand 4-1.

DAW verloor verdiend van Volharding. Het had vandaag, nergens recht op. Volgende week een vrij weekend, dan thuis tegen Helvoirt, hopelijk is de ziekenboeg dan weer wat leeggestroomd.