• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Helvoirt komt op bezoek bij DAW. Het is de eerste keer dat beide ploegen elkaar ontmoeten in competitieverband. Helvoirt is net als DAW een vriendenploeg, bijna allemaal jongens uit het eigen dorp. Rico de Laat is de (linker)spits van Helvoirt en all time topscoorder bij de club met meer dan 180 doelpunten. DAW mist zondag zijn doelpuntenmachine maar daar en tegen zijn er weer diverse spelers hersteld van de kleine pijntjes. Zo ook Niels de Groot, niet altijd fit maar zondag weer gewoon in de wei. We stellen hem, evenals Trainer Rob van der Ven wat korte vragen.

Hoe gaat het met je blessure? Je werd tegen Volharding vroegtijdig gewisseld?

Ik had die week al last van een lichte verrekking in een bovenbeen spier en zondag werd dit alleen maar erger, vandaar de wissel inderdaad. Deze week sluit ik weer aan bij de trainingen en verwacht ik zondag gewoon wedstrijdfit te zijn.

Afgelopen zaterdag de teambuilding dag gehad wat was jouw bijdrage en hoe is het verlopen.

Afgelopen zaterdag een leuke en gezellige dag gehad om wat geld proberen binnen te halen voor het trainingskamp aankomende winter. Mijn bijdrage was oud ijzer ophalen op verschillende adressen en daarna afleveren bij de oud ijzerhandelaar.

Helvoirt kan zondag de 1e periode in Schaijk ophalen hoe kijk je tegen deze wedstrijd aan.

Ik verwacht zondag een pittige tegenstander, maar dat zijn ze vrijwel allemaal in deze klasse. Als wij ons niveau halen en meer inzet tonen dan tegen Volharding kunnen wij van iedereen winnen en dus ook van Helvoirt. Dus ik ga er vanuit dat wij zondag een feestje gaan verpesten!

Wat wil je verder nog kwijt?

Hopelijk kunnen we zondag ons niveau weer halen en aan ons trouwe en vele Schaijkse publiek laten zien wat we in huis hebben.

Ook trainer Rob van der Ven kort over zondag as.

Even een weekje rust in combinatie met wat andere activiteiten, heeft de groep goed gedaan. Wat dat betreft kwam het vrije weekend ons goed uit. Zelf ben ik zondag naar Helvoirt - Sparta '18 geweest, dus weten we wat we ongeveer mogen verwachten. We zullen ons moeten wapenen tegen de angels van Helvoirt, maar bovenal zullen we zelf meer als team moeten spelen. Het collectief is altijd onze kracht geweest, maar de laatste twee wedstrijden hebben we te veel als individuen op het veld gestaan. Te weinig communicatie onderling, waardoor de afstanden te groot worden en je steeds een stapje te laat komt. Daarnaast zullen we in balbezit meer initiatief en lef moeten tonen. Zondag een mooi moment om dit te laten zien en het Helvoirt zo lastig mogelijk te maken.

Zondag as. alweer een lekker zonnetje verwacht, geen excuses om niet naar d’n Heuvel te komen. Scheidsrechter deze middag is de hr Lahaije. Namens spelers en begeleiding een sportieve en spannende wedstrijd gewenst. Na afloop in de kantine de traditionele wildwinterkermis georganiseerd door onze supportersvereniging.

Tagged under DAW 1