Na veel succesvolle wedstrijden, bleek Beun 3 ook op de eerste zaterdag van december weer oppermachtig. Met 5 punten los en nog twee wedstrijden te gaan, was het kampioenschap deze zaterdag erg dichtbij. De druk was groot, net als de opkomst van de supporters.

Youri vormde al in de eerste minuten een plaag voor de tegenstander en bracht Beun 3 op 1-0 voorsprong, dankzij een goede voorzet van Luca. De tegenpartij kreeg Youri niet bestreden en al snel volgde de 2-0 en 3-0. Ook Thomas pakte zijn kans met z’n rechtervoet aan en maakte de 4-0. De puntenregen in de eerste 20 minuten werd nog even bevestigd met het geluid van de trom.

De tegenstander leek te ontwaken en maakte de 4-1. Niet veel later maakte Youri 5-1. Helaas volgde de tegenstander net voor rust met 5-2. Desalniettemin, een overtuigend begin met een flinke dosis strijdlust. De tweede helft wordt afgetrapt met de eerste rookbommen en niet veel later maakte Luca 6-2. Terwijl het ligt begint te regenen, zet ook de puntenregen door. De tegenstander volgt al snel met de 6-3.

Luca is het hier duidelijk niet mee eens en maakt overtuigend de 7-3. Hoe dichter het einde nadert, des te meer de spanning toeneemt, al helemaal als de tegenstander 7-4 maakt en 10 minuten voor tijd de 7-5 erin schopt. Beun 3 laat van zich horen en strijd verder. Na het laatste fluitsignaal is het definitief: Beun 3 = eindbaas.

Vuurwerk en champagne volgt. Beun 3 wordt gehuld in een nieuw t-shirt van Manders Mode, waarop het kampioenschap staat vereeuwigd, dankzij Joost Dekkers en nemen de schaal in ontvangst. De trainers worden helden van de kelderklasse en de supporters veranderen in pers.

Beun 3 bedankt alle supporters: Braboneger, Adaro, Pap en Pudding, Huub Hangop, Dr. Peacock, familie en vrienden.