DAW 1 trad aan tegen SSS ’18 uit Overloon, uitkomend in de Tweede Klasse. Een leuk tussendoortje voor de Schaijkse ploeg die volgende week in eigen huis de eerste periodetitel kan binnenslepen.
De openingsfase van de wedstrijd was levendig. Nadat SSS ’18 voor de eerste maal een gevaarlijke aanval wist af te leveren was het de beurt aan DAW. Een vrije trap van Rob v.d. Ven werd door Ruud Zeegers op doel geschoten, maar een mooie reflex van Bram Dekkers voorkwam een Schaijkse treffer. Hetzelfde deed de keeper nog een keer nadat Bas v.d. Ven een vrije trap mooi op het doel vuurde. Helaas bleven treffers voor DAW uit. Scoren deed SSS ’18 daarna wel, in de 20e minuut. Vanaf ruim 20 meter stiffte Koen Voesten de bal over de Schaijkse doelman: 0-1. Hierna werd SSS ’18 nog eenmaal gevaarlijk, maar Luc Janssen kon niet bij de bal om af te ronden. Op slag van rust kreeg DAW de mogelijkheid om gelijk te maken. Na een domme overtreding van Roy Hendriks op Rens Wijnakker kreeg DAW een penalty. Rob Vijnmans stapte naar voren, maar zag zijn inzet op de paal belanden.

Na rust kreeg DAW een tweede penalty. Ditmaal na een overtreding op Rob Vos. Nu stapte Geert Loeffen naar voren, maar ook hij zag zijn inzet niet tot treffer gepromoveerd worden. Enorm jammer voor DAW natuurlijk. En al helemaal als je weet dat de scheidsrechter daarna bij het minste of geringste voorval in het strafschopgebied een penalty gaat geven aan SSS ’18. Dit deed hij dan ook nadat Geert Loeffen de bal op zijn hand kreeg, terwijl hij zijn armen gewoon naast zijn lichaam had. Makkelijk gegeven en helaas voor DAW scoorde Wout Janssen wel vanaf 11 meter: 0-2. Al snel werd het weer een wedstrijd toen Brian Peters 1-2 aantekende nadat een diepe bal verkeerd werd beoordeeld door de Overloonse defensie. Het werd spannend in de slotfase. Roy Hendriks ontving zijn tweede gele prent van de middag en John Poels moest geblesseerd het veld verlaten, waardoor SSS ’18 nog maar met negen spelers op het veld stond. DAW gaf massale druk naar voren toe, maar zag dit niet beloond worden. Dirk v.d. Hoogen zag zijn inzet op de paal uiteen spatten, maar gescoord werd er niet meer. Einduitslag: 1-2 in Overloons voordeel, waarmee SSS ’ 18 goed weg kwam.

Bekereliminatie is een feit. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Ollandia op het programma. In deze wedstrijd kan DAW de eerste periode in de wacht slepen. Aanvang: 14.30 uur.