Aangezien DAW 4 in de groepsfase een vrije zondag om zeep geholpen had, vertrok met afgelopen zondag om 9.49u vol goede moed naar het Limburgse land. Op het idyllisch aandoende sportpark de Niersvallei mocht DAW 4 het opnemen tegen Achates 2. Die ploeg bezette in de klasse bij DAW 2 de laatste positie en kon derhalve nooit veel voorstellen. Helaas moest de opstelling op het laatste moment op verzoek van scheidsrechter Carla nog aangepast worden, waardoor Pas te Boekhorst door een administratief foutje van de zijkant moest toekijken. Gelukkig mocht hij vlaggen en dat deed hij met verve!
DAW 4 begon vol vertrouwen aan de wedstrijd en uit niets bleek dat de thuisploeg een klasse hoger speelde. De bal ging goed rond en al snel zou de verrassende voorsprong op het bord komen. Dylan Bens speelde zich goed vrij voor de vijandelijke goalie, maar zijn inzet belandde helaas op het verticale aluminium. Gelukkig was THeun Laurant in de rebound trefzeker. Scheidsrechter Carla ging gelukkig niet mee in de eerste van een lange reeks onsportieve kuren van de Ottersumse vlaggenist en keurde de treffer goed, hulde! Al snel moest DAW 4 het initiatief aan de tegenstander laten, maar toch kreeg het de kans om de wedstrijd voor rust in het slot te gooien. Dylan “Oh wat staat daar in de bergen, is het de naam van een president, nee het is Hollywood!” Bens verscheen oog in oog met de beperkt capabele keeper van Achates 2, maar haalde de trekker helaas te laat over. In het vervolg van de eerste helft was het vrouwen en kinderen eerst bij DAW 4. Omdat die er geen waren, konden we snel overgaan op het vakkundig wegrossen van het witte leder in de richting van rivier de Niers. Met het nodige kunst- en vliegwerk en goed keepend optreden van uitblinker Sjoerd den Brok bleef DAW lange tijd overeind. Zelfs toen Bud “als ik de bal heb ben ik doof” Polman achterin creatief ging doen, bleef de voorsprong ternauwernood op het bord. DAW 4 leek de storm overleefd te hebben en met een voorsprong te kunnen gaan rusten, toen in de 56e minuut van de eerste helft Achates nog een vrije trap kreeg. Waar menig DAW-er rekening hield met een voorzet, kwam er een schot op goal, dat met een lullig stuitje in de verre hoek belandde, 1-1. Direct daarna kwam er een rellende supporter het veld op gerend, die achteraf onze trainer bleek te zijn. Direct daarna werd er gefloten voor de rust en liepen de gemoederen nog even een beetje op. Gelukkig bracht de lauwe zoete meuk, naar Ottersumse bewoordingen “thee” genoemd, de zaak tot bedaren.

In het tweede bedrijf (geen B.V. of N.V. of eenmanszaak, maar een voetbalhelft) werd de nood bij DAW 4 alleen maar hoger. Met alle één wissels binnen de lijnen gebracht en de nodige pijntjes op het veld, moest DAW met 9,374 spelers de wedstrijd zien uit te spelen. Het werd een klassiek potje “hoog, lang en ver” en het spel was niet om aan te zien. DAW 4 kon in de hele tweede helft nog maar twee keer voor een beetje gevaar zorgen maar moest zich verder beperken tot het verdedigen van de 1. Dat ging verrassend goed en met een kudde engelen op de lat kon DAW de tegenstander op afstand houden. Achates creëerde slechts een paar echte kansen, maar daarbij werd het doel gemist, of stond een onpasseerbare Sjoerd den Brok prima op zijn post. Ton Hommeles zorgde halverwege de tweede helft nog even voor wat extra leven in de brouwerij. Nadat scheidsrechter Carla, die verder overigens een prima wedstrijd floot, gebarend een vrije trap aan Achates had gegeven, zag onze Youri Mulder dit anders en nam achter de rug van de scheidsrechter zelf de vrije trap. Aangezien dit de leidsvrouwe ontgaan was en ze niet wist wat ze er verder mee aan moest, werd er verder gevoetbald. Helaas kon een licht geblesseerde FC D.B. Hollywood hiervan niet profiteren en bleef een curieuze 1-2 uit. DAW hield de gelijke stand vast tot het laatste fluitsignaal en mocht daarna dolgelukkig constateren dat er niet verlengd zou worden, penalties zouden de beslissing gaan brengen.

Verslag penalties: Teun van Maasdijk begon namens DAW 4 en na drie keer goed kijken konden we vanaf de middencirkel zien dat de bal via de elleboog, schouder, oog, knie, rug, tand en voet van de keeper in de goal gecaremboleerd was, 1-0! In de nabeurt van deze driebander scoorde Achates ook, 1-1. In de tweede beurt was THeun Laurant trefzeker, 2-1! Ook Achates scoorde uit een matig ingeschoten tweede penalty, met een spannende 2-2 tot gevolg. In de derde beurt schoot Bud Polman de bal gedurfd door het midden en bracht de stand daarmee op 3-2! In de gelijkmakende derde slagbeurt van Achates ging het mis, de bal belandde hoog in het vangnet achter doelman Sjoerd den Brok! Nick van Leeuwen kon ons met een vierde treffer in een zetel brengen en deed dat, de Achateskeeper zat er nog aan, maar de penalty was goed geplaatst en zo werd het 4-2!! Achates moest serveren om in de wedstrijd te blijven, maar Sjoerd den Brok lag daarbij vakkundig in de weg en loodste DAW 4 zodoende naar de volgende ronde van de beker, hoera!!

Volgende week gaan we weer vrolijk verder in de competitie en wacht de lastige uitwedstrijd naar Ravenstein 2. Komt dat uiteraard allen zien!

Opstelling DAW 4: Sjoerd den Brok; Bud Polman, Mark van der Linden, Ricky van Boekel, Maarten Neelen; Guus Pennings (46. Teun van Maasdijk), Nick van Leeuwen, Ton Hommeles, Ton Reijnen; Dylan Bens, THeun Laurant.

Doelpunten: 0-1 THeun Laurant (4e), 1-1 Achates (45+10e).