Op deze mooie zondagmorgen vertrokken de veteranen met een behoorlijke selectie naar het buurdorp Herpen waar de traditionele strijd werd aangegaan met de oude heren uit dit buurdorp. De wedstrijd was nog niet eens begonnen zo leek het en we stonden al met 2-0 achter doordat er bij de 1e goal op het middenveld balverlies geleden werd. En bij de 2-0 men zich op de achterlijn liet foppen door SCHAIJKENAAR de Hr H.G.A. v Vugt die een voorzet gaf zodat de Hr Peter van Boekel zijn 2e van de dag kon maken. Na deze 2-0 was het lange tijd DAW dat de toon voerde en Herpinia met vlagen ver terug drong. Kansen waren er voor Frank, Erik, Marco en Jan maar een doelpunt viel niet. Tot zo’n 10 minuten voor rust van links werd de bal voor de zoveelste maar voor het doel gebracht Frank legde bekwaam terug op Erik die de aansluitingstreffer beheerst maakte. Nog voor rust kregen we kansen op de gelijkmaker, hadden een strafschop verdiend maar het was een actie aan de andere kant van het veld die het verloop van de wedstrijd verder bepaalde.
Uit een van de spaarzame uitvallen van Herpinia kwamen 2 spelers vrij voor Arie die ver zijn doel uit was in en reflex maakte de keeper hands buiten de zestien de scheidsrechter kon niets anders doen dan rood geven. En DAW moest verder met tien man.
Dennis werd ingebracht als stand-in keeper en deed dat de gehele wedstrijd uiterst bekwaam. Na de rust werd het iets anders neer gezet zodat we niet op het middenveld zouden worden overlopen. Ad schoof vanuit de verdediging een linie door. Dit werkt in het begin uitstekend DAW had zowaar een licht veld overwicht en kwam zelfs op gelijke hoogte Frank kopte een afzwaaier van Walter beheerst binnen en het stond weer gelijk 2-2. Daarna vloeide de krachten langzaam weg en kreeg Herpinia steeds meer ruimte. Uit een van de vele uitvallen werd de 3-2 dan ook schitterend binnen geschoten. Niet veel later werd het zelfs 4-2. DAW probeerde nog wel maar de kans op 5-2 waren groter dan 4-3 toch zou de 4-3 nog vallen uit een hoekschop was het keeper Dennis die de bal prima langs de ietwat overspannen keeper van Herpen schoot. DAW pompte er zowaar nog een slotoffensief uit maar het mocht niet meer baatte. Weer eens verlies voor de Veteranen de laatste was toch zo’n 1,5 jaar geleden Maar ja hoe langer een serie duurt des te eerder wordt ie verbroken. Volgende week thuis tegen het nog ongeslagen Haps. Eens kijken of we de competitie nog spannend kunnen maken.

Opstelling Herpinia (11 + 1)
Opstelling DAW     ( 11 – 1)  na 36 minuten

Bijzonderheden: DAW kreeg 3 penalty’s niet

Vanuit deze plaats nog dank aan de vele meegereisde supporters die ondanks hun vele aanmoedigingen niet hebben kunnen voorkomen dat de 1e nederlaag sinds jaren een feit is.