Mooi affiche, echte dorpsclubs met vele overeenkomsten, dat zijn DAW Schaijk en Prinses Irene. Op de ranglijst is DAW, Prinses Irene genaderd tot op twee punten met een wedstrijd minder gespeeld. Afgelopen dinsdag nog een nuttige oefenwedstrijd gehad tegen HVCH thuis, bij rust was het 0-0. Na rust opende Siem van Merwijk de score op aangeven van Bart Vos, met tien man kwam DAW op 2-0 door een mooie actie van Roel Janssen op aangeven van Mike van de Ven. Marco van Lokven kort voor het einde de 2-1. Waarna Fatih Çakici diep in blessuretijd de 2-2 maakte uit een mooie vrije trap. Zondag werd er door DAW niet gevoetbald, de beslissing om niet te voetballen was terecht, het veld zou onherstelbare schade hebben opgelopen door de voortdurende neerslag. Maar jammer was het wel. Zondag as. dus het vervolg op het kunstgras bij de buren. Rob van der Ven over zondag.

“Zonde dat de wedstrijd tegen SVSSS van afgelopen zondag niet door kon gaan. Gelukkig hebben we afgelopen dinsdag een nuttige oefenwedstrijd tegen HVCH kunnen spelen. Zowel verdedigend als aan de bal maken we stapjes in onze speelwijze. We proberen hierbij steeds meer uit te gaan van eigen kracht en ons wat minder aan te passen aan de formatie van de tegenstander”.

“Thuis hebben we destijds tegen Prinses Irene een aantal grote kansen om zeep geholpen en mede daardoor verdiend verloren. Helaas zullen we Corik nog moeten missen, maar voor de rest zijn we compleet en erop gebrand om de stijgende lijn voort te zetten”.

Scheidsrechter deze middag is de hr Roy Schuurmans uit Rosmalen. Aanvang wedstrijd 14.30 precies.

Historie, een rijk verleden tussen beide clubs, de eerste wedstrijd in competitieverband werd in het seizoen 58-59 gespeeld. Vriendschappelijk werd er al veel eerder gespeeld bv tijdens een huldigingswedstrijd op 6 maart 1950. De uitslag toen, 3-1 voor de kampioenen uit “Nisseroi”

bloemen voor kampioen Prinses Irene 1950

Links Prinses Irene rechts DAW, (prachtige foto van Daan Scholte) Let ff op de tenues.

09-11-1958 Prinses Irene – DAW   4-3 Kees Aarts 1X Piet van Boekel 1X (onbekend 1X rechtsbinnen)

20-03-1959 Prinses Irene – DAW   2-2 Ger Peters 1X onbekend 1X

09-10-1960 Prinses Irene – DAW   4-1 Piet van Boekel 1X

09-06-1963 Prinses Irene – DAW   6-5 Piet Lange 2X Jan van Son 1X Tinie Manders 1X Piet Vissers 1X

10-11-1963 Prinses Irene – DAW   2-1 Piet Vissers 1X

24-04-1994 Prinses Irene – DAW   7-2 Hans Vissers 2X

08-10-2000 Prinses Irene – DAW   0-2 Dennis Kappen 1X Teun van Maasdijk 1X

23-09-2001 Prinses Irene – DAW   0-1 Teun van Maasdijk 1X

08-09-2002 Prinses Irene – DAW   1-2 Dennis Kappen 2X

12-02-2006 Prinses Irene – DAW   0-0

04-05-2008 Prinses Irene – DAW   1-0