• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Dat de uitbraak van het coronavirus tot doffe taferelen op voetbalvelden kan leiden, zien we wekelijks op TV. Ook in Oss was de ambiance ver te zoeken, hetgeen achteraf bezien niet bevreemdt, omdat die in Zeeland staat. Hoewel nog niet zo lang geleden verbouwd, deed de uitstraling van het ‘sportpark’ van TOP vooral denken aan die van een militaire kazerne of van een universiteitscampus die al ruim veertien jaar niet meer in gebruik is. Tel daarbij op het gemis van onze trouwe, meereizende supporters en de misère was compleet.

Daardoor niet ontmoedigd, ging Das Zehnte direct onverschrokken voor de winst. Enkele seconden na de aftrap leden de Ossenaren balverlies en die bal vonden ze even later in hun eigen doel pas weer terug. Na goed doorgaan van Theun Laurant Verstegen Ruijs op links, koos zijn collega-gastspeler Erik ‘living legend’ van den Heuvel positie bij de tweede paal, om daar eenvoudig binnen te tikken: 0-1! Een kwartiertje later had Das Zehnte die voorsprong al kunnen verdubbelen, maar net toen Mister Bookmaker de assist van Damian Konings binnen wilde tikken, had hij als enige op het sportpark oog voor een geheime oefening met een nieuw model van de Zeppelin met Led verlichting, die uitgerekend op dat moment op de nooit eerder erkende militaire luchtbasis van Oss op het punt van beginnen stond. Hoewel daardoor enorm afgeleid, presteerde hij het toch nog heel knap om de bal te raken, maar die caramboleerde helaas in een andere richting dan aanvankelijk bedoeld.

Ook in het vervolg van de eerste helft kreeg Das Zehnte de nodige kansen om de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot te gooien, tegen de laagvliegers uit Oss die er eigenlijk nooit heel dreigend uit kwamen. Helaas wist Mister Bookmaker de goed terug gelegde bal van Jesse van der Venne niet binnen te schieten. Naar het veronderstelde polletje op de kunstgrasmat dat hier debet aan geweest moet zijn, wordt nog gezocht. Aan de overkant kregen ook de Ossenaren twee goede kansen, maar gelukkig werden die kansen vakonkundig om zeep geholpen. Halbzeit.

Na ongeveer een kwartier in de tweede helft draaide ‘Nee dat zweer ik, het was Erik’ Van den Heuvel zijn voormalige werkgever definitief de nek om. Hij dook als een hazewindleeuw op bij de eerste paal, besloot dat hij nog tijd had om de bal kinderlijk eenvoudig even op te wippen en prikte hem daarna uit de lucht in de verre hoek. De jonge tegenstanders – en Mister Bookmaker – kwamen notitieboekjes te kort om aantekeningen te maken van zo’n staaltje beheersing en techniek.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar (bijna) alles was waarder. Das Zehnte verslapte, incasseerde een tegentreffer en moest zijn billen tien minuten lang zo hard dicht knijpen, dat zelfs een natte wind geen kans had te ontsnappen. De Ossenaren namen plots het initiatief en Das Zehnte kwam er even niet meer aan te pas. Net toen de gelijkmaker al achter de net opgestegen Zeppelin in de lucht leek te hangen, kenterde het spelbeeld en nadat onze gastspelers opgeteld nog een haffel kansen als sneeuw voor de zon lieten verdwijnen, slaagde Jesse van der Venne er een kwartier voor tijd in om aan alle onzekerheid een einde te maken: 1-3! Daarmee was het Ossische verzet definitief gebroken en met opnieuw drie punten in de pocket, mocht Das Zehnte zich na afloop van deze heuglijke zondag kronen tot onvervalste Tabellenführer.

Gastspelers: bedankt!!

Tagged under Senioren