• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Toen de vermaarde spelers van Das Zehnte deze zondagochtend onheilspellend door de Technische Staf zonder tas naar binnen werden gemaand, leken de zinnige en minst burgerlijke minuten van deze Dag van de Herder geteld. Gelukkig bleef het bij een vermanend standje en ging de wedstrijd, die gelet op de positie van Das Zehnte op de ranglijst en het naderend onheil vanuit Den Haag zomaar een kampioenswedstrijd kon zijn, toch doorgaan.

Bij de aftrap bleek dat onze bezoekers iets te vroeg aangereden waren. Een kwart van hun keeper stond kennelijk nog te pissen en was daardoor in Nuland achtergebleven. De resterende 1,56 meter zat wel netjes in de auto. Peer probeerde er al rap van te profiteren, maar zijn schot van afstand kon dankzij een omgekeerde krat Jupiler nog net over het doel gelift worden. De beperkte lengte van hun doelman weerhield de defensie van de Nulandisten er overigens niet van om hem na een bende geklungel en gegrabbel in de zestienmeter nog eens extra te kleineren.

Niet alleen een deel van de keeper was in Nuland achter gebleven. Ook het gros van het rationeel vermogen van de laatste man lag waarschijnlijk bij vertrek nog in het ballenhok. Na een klein beetje vasthouden was de beer los en ontsnapte hij gedurende de wedstrijd ongeveer 23 keer aan een kaart. Vermoedens van een subsidieproject zijn niet officieel bevestigd, maar het zorgde behalve voor de nodige irritaties in ieder geval nog voor enige opleuking van een verder gezapig eerste bedrijf. Halbzeit.

Ook de tweede helft kon wat opwindend vermogen betreft niet tippen aan een watchwinder van Rolex. Das Zehnte kreeg desondanks voldoende mogelijkheden en was er met een vlammende krul van de Grote TVR dichtbij. Helaas miste zijn schot enige hoogte, waardoor het zelfs voor deze keeper een eenvoudige prooi was.

Halverwege de tweede helft kon de Neel de bal uit een corner zo binnenlopen. Helaas kroop één van zijn geniepig meegesmokkelde cavia’s kroop precies op het moment suprême in zijn linkeroog. Om te voorkomen dat hij nog eens voor paal zou staan, probeerde hij het aluminium agressief uit de grond te rossen. Eén cavia uit je oog maakt nog geen Luuk de Jong, zo bleek drie minuten later, toen hij – weer uit een corner – van dichtbij hoog over kopte.

Terwijl gastspeler Dominik Wartaal uitkraamde op de bank, leek zijn vervanger Fixet binnen veertien seconden tijd op weg om vlak voor tijd onze El Salvador te worden. Helaas bleef een bevrijdende treffer uit en ook aan de overkant werd niet meer gescoord. Na 93 minuten van bedenkelijke makelij verloste de arbiter het denkbeeldig publiek uit hun lijden met het eindsignaal.

Toen Mark Rutte uit betrouwbare bronnen hoorde dat Fixet weer was teruggekeerd op de vaderlandse velden, was dat voor hem de druppel. Hij herschreef zijn toespraak en besloot de amateursport tot nader order in de ban te doen. Daarmee mag Das Zehnte, dat ondanks het puntverlies toch Tabellenführer is gebleven, zich (zeer) officieus Herbstmeister noemen. Bij dezen.

Tagged under Senioren