• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Ajax Clinic bij DAW een geweldige dag voor zowel deelnemers als trainers: “Een voorbeeldige groep!”

Jezelf vervelen tijdens de herfstvakantie? Dat deden de 72 kinderen die deelnamen aan de Ajax-clinic bij DAW Schaijk op 26 oktober in ieder geval niet. Op een mooie herfstdinsdag kregen zij een volledige dag bomvol voetbal voorgeschoteld door niemand minder dan de regerend landskampioen. Zij stuurden vanuit de hoofdstad trainers naar Schaijk om de deelnemers te voorzien van tips, trucs en vooral een geweldige voetbaldag.

Als om 6:45 de eerste Ajax-trainers voor de poort van Sportpark D’n Heuvel staan wordt de toon direct gezet. Stipt op tijd en vol enthousiasme zijn trainers vanuit het gehele land afgereisd naar Schaijk om de tientallen deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen. Allemaal genoten de trainers een opleiding in Amsterdam om de Ajax-filosofie verder te verspreiden tijdens Ajax-clinics. Niet alleen met trainingen, maar ook in uitstraling. Daarom toverden de trainers het gehele kunstgrasveld van DAW om tot een echt Ajax-trainingsveld.

“Alles hier moet Ajax ademen van die mannen. Van vlaggen en posters tot de ballen en het trainingsmateriaal, ze nemen het zelf mee.” zegt Nico Geurts terwijl hij tevreden toekijkt. Waar hij normaliter voor alles en iedereen klaar staat gedurende een activiteit bij zijn club werd hij vandaag naar eigen zeggen behoorlijk ontlast. Daarnaast werd hij positief verrast door de impact van het Ajax-gezelschap. “Mooi om te zien dat ze allemaal zo goed luisteren! Wat een Ajax-logo of trainingspak kan doen met die kinderen.”

Het is een typerende uitspraak voor de gehele dag. Meer dan zeventig kinderen, waarvan slechts twee niet uit Schaijk afkomstig, vormen een voorbeeldige groep voor de trainers. Naast plezier maken staat discipline gedurende de dag centraal. Samen opruimen, samen van en naar het veld lopen en vooral goed luisteren en opdrachten uitvoeren. Harold Pashouwers, die er vanuit DAW samen met Nico voor zorgt dat alles in goede banen wordt geleid kijkt ook tevreden toe. “De kids hebben natuurlijk een geweldige dag, maar de trainers ook! Zij komen in het hele land en zijn enorm positief. Het is zelden eerder vertoond dat zo’n groot deel van de deelnemers van één vereniging afkomstig was, dus al met al is dat een mooi compliment voor DAW.”

In een dagvullend programma worden de kinderen gedurende de dinsdag flink onder handen genomen door de Ajax-trainers. Van afwerken tot de hand-oog coördinatie, alles komt voorbij en wordt fanatiek uitgevoerd. Zelfs bij de lunch wordt er een topprestatie geleverd. “Alles is op.” Zeggen Harold en Nico enigszins verbaasd. “Maar het zegt genoeg over hoeveel energie erin is gestoken door de kinderen.” Ook bij de maaltijd wordt door de Ajax-trainers op discipline gehamerd. Er wordt met enige jaloezie naar gekeken door de aanwezigen. “De trainer steekt zijn hand op en je kunt een speld horen vallen, gek genoeg lukt dat bij DAW geen enkele jeugdtrainer.” Zegt Nico met een knipoog.

Als om half drie de ouders weer verwelkomd worden op het sportpark ziet een mooie hoeveelheid bezoekers de laatste rondes voorbijgaan. Een extra motivatie voor de kinderen om tijdens de laatste sprintwedstrijdjes, eindpartijtjes en techniekoefeningen nog even volle bak te gaan. Het zal een genot geweest zijn voor de ouders, die ongetwijfeld een rustige avond hebben gehad na afloop van de clinic.

P115542229

IMG 20211102 WA0007

IMG 20211102 WA0017

20211026 115817

Tagged under Jeugd