DAW heeft bij Volharding gelijk gespeeld, het kwam vroeg in de tweede helft op voorsprong, maar de druk nam met de minuut toe. De gelijkmaker uit een vrije trap was dan ook verdiend.

De eerste helft is er een licht overwicht van DAW zijde, het combineert beter, is feller in de duels. Het aantal kansen is beperkt. In de twintigste minuut een mooie combinatie tussen Freek van Boekel, Corik Megens en Roel Janssen, Het schot van Roel is een makkelijke prooi voor keeper Barten. Twee minuten later komt Corik Megens goed voor zijn man met de buitenkant probeert hij een voorzet van Huib van Merwijk binnen te werken, zonder resultaat. Aan de andere zijde wordt keer op keer het gevaar door de defensie van DAW onschadelijk gemaakt met als grote uitblinker aan DAW zijde Mark Megens. Vijf minuten voor rust corner Jacco van der Heijden, Corik mist de kopbal, Robert Knipping is verrast. Nog voor rust een schot van Jacco van der Heijden de bal veranderd van richting maar keeper Barten is alert. Rust 0-0

Vijf minuten in de tweede helft. Corik Megens opent op rechts, Freek van Boekel speelt Jacco van der Heijden aan, de lage voorzet, komt via een Volhardings been bij Corik Megens, hoog en hard in het dak van het doel 0-1. Volharding dringt DAW terug, DAW laat zit terug duwen. De druk neemt met de minuut toe. De grootste kans is voor Mark Blenckers, het vliegende schot spat op de lat uiteen! In de zeventigste minuut is het dan toch raak, de vrije trap op 24 meter is houdbaar maar Vincent Buijssen vind het doel, de terechte gelijkmaker, dat wel. Het vervolg laat zich raden, kansen over en weer, acht minuten voor tijd een fantastische redding van Huib van Merwijk, de back verijdeld een zeker doelpunt. De vrije trap van Siem van Merwijk mist “gif” en is een makkelijke prooi één minuut voor tijd voor doelman Barten.

Een spannende wedstrijd een terechte uitslag en bij vlagen een goed spelend DAW. Volgende week is een vrij weekend, op 21 november gaan we verder met een thuiswedstrijd tegen Vianen Vooruit. Tot dan!