Het begon met een waardige minuut stilte voor oud DAW 1 speler Erwin Aarts, ruim 140 wedstrijden, 70 doelpunten, speler uit het elftal van de eeuw, pracht mens en groot sportman.

DAW is er niet in geslaagd om afstand op de ranglijst te nemen van Emplina. Met de uitslag konden beide ploegen leven. Volgens aanvoerder Bas de Boer, die zijn comeback vierde had Emplina de eerste helft een overwicht en DAW de tweede, ook trainer Rob van der Ven kon leven met de puntendeling. SVSSS won het inhaalduel donderdag van Olympia’18 en was vandaag voor Volkel veel te sterk, met een ruime 1-6 vertrok de ploeg uit Udenhout met de 2e periodetitel huiswaarts.

In de eerste helft het eerste kansje voor Mark Megens, zwaar gehinderd gaat de kopbal over het doel. Na een kwartier een voorzet van Jordi Heuverling, de bal wordt door DAW slecht weggewerkt, Said Ali Hussein kan afvuren maar de redding van Rick van Aalst is knap met de voeten. Voor rust nog twee kansen voor Emplina de laatste prachtig onschadelijk gemaakt door Robyen van der Heijden met een sliding. Net voor rust een kans voor Corik Megens, onvoldoende controle, 0-0 rust.

Na vijf minuten, goede voorzet Robyen van der Heijden, Corik Megens kan er niet goed bij, bal wordt opnieuw ingebracht, Bart Vos kan net niet afronden. Aan de andere zijde een hoekschop, Martijn van Helvoort kopt de bal terug, Said Ali Hussein is attent bij de 2e paal en schiet Emplina op 0-1. DAW, wakker geschud, komt meer en meer opzetten vallend een schot van Corik Megens rakelings naast. Na een uur, Bart Vos wint het duel, steekt tussen de verdedigende linies de bal naar Mike van de Ven, verwoestend schot, 1-1. Na driekwart wedstrijd komt Jacco van der Heijden in de ploeg, meer voetbal is het gevolg, DAW Schaijk gaat op zoek naar de overwinning, het krijgt kansen. Robyen van der Heijden stuurt Corik Megens diep de lob is goed,de redding van Bas de Boer nuttig voor de gasten. Kwartier voor tijd goede combinatie tussen Siem en Huib van Merwijk, de laatste op Jacco, knappe aanname, het schot via een verdediger rakelings over het doel. Een minuut later Mike van de Ven diep op Corik Megens, bal valt net ongelukkig, geen kans. Laatste minuut nog een mooie voorzet van Freek van Boekel, Corik Megens komt te kort.

Volgende week gaan we verder dan op bezoek bij SVSSS uit Udenhout, de nummer twee van de ranglijst. En het bleef nog lang onrustig op de voorjaarskermis,….

uitslagen 11-4

DAW Emplina 1-1
Volkel SVSSS 1-6
Venhorst Heeswijk 1-2
EVVC Vianen Vooruit 1-1
Olympia'18 Real lunet 2-0
CHC Prinses Irene 2-4
Helvoirt Volharding 1-1