• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW start zondag de competitie met een uitwedstrijd naar Heeswijk. In de 2e klasse G is DAW ingedeeld met 11 andere ploegen. Door de nieuwe voetbalpiramide. Is er een verstrekte degradatie dit en volgend seizoen. Voor dit seizoen betekend dat de nummers 11 en 12 rechtstreeks degraderen naar de 3e klasse. De nummers 9 en 10 belanden in de nacompetitie. De ambities voor DAW liggen een stuk hoger. Trainer Rob van de Ven beschouwt voor.

Rob, “Op 2 augustus zijn we begonnen met de voorbereiding die voor een groot gedeelte in het teken heeft gestaan van de start van de competitie komende zondag tegen Heeswijk. 

We kunnen met een goed gevoel terugkijken op deze voorbereidingsperiode bestaande uit veertien trainingen, vier oefenwedstrijden en drie bekerwedstrijden. Voor deze trainingen en wedstrijden hebben we zo’n 20 spelers gebruikt om een goede basis voor het seizoen te leggen. 

Inmiddels is de groep weer wat kleiner, maar weten we ook dat we terug kunnen vallen op de spelers van DAW 2 en JO19-1 als dit nodig mocht zijn. De samenwerking met de trainers van deze elftallen verloopt uitstekend en dat maakt het voor DAW 1 erg prettig werken.  Op dit moment kunnen we helaas nog niet beschikken over Mike en Noah. Beide sluiten binnenkort weer aan. Voor de rest een fitte selectie die maar al te graag aan het nieuwe seizoen wil beginnen. 

Zondag de eerste wedstrijd tegen Heeswijk dat eveneens een sterke voorbereiding heeft gekend. 

Heeswijk is een ervaren ploeg, spelend vanuit een compacte organisatie. Ten opzichte van vorig seizoen zijn ze weer een stuk verder en hebben ze met Mark Dobbelsteen nog wat extra kwaliteit erbij gekregen. Het verschil tussen beide teams zal klein zijn, zoals vele wedstrijden dit seizoen in deze nieuwe klasse.  Iedereen wil de competitie natuurlijk starten met een goed resultaat.  

We gaan het zien”. 

Benieuwd naar DAW in de nieuwe competitie ga dan naar sportpark De Ballendonk waar scheidsrechter Kolenberg om 14.30 de wedstrijd in gang zal fluiten. Namens spelers en begeleiding een sportieve wedstrijd gewenst.