• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Nog nooit voetbalde DAW Schaijk voor de competitie tegen Schijndel. De ploeg werd begin deze eeuw tweemaal kampioen van de hoofdklasse B, waarna het langzaam afzakte naar de derde klasse. De promovendus van trainer Henry van Alebeek startte de competitie met een overwinning gevolgd door een gelijkspel en twee nederlagen. DAW gaat proberen de aansluiting met de top te behouden na een matige start van de competitie. Trainer Rob van der Ven zal zijn mannen ongetwijfeld gemotiveerd de wei in sturen. De basis voor elke wedstrijd!

Rob,” Na de leuke bekerderby tegen Achilles Reek moet het vizier nu weer op de competitie. Dat is waar het uiteindelijk ook om draait natuurlijk. 

Met Schijndel treffen we alweer de vierde “nieuwe tegenstander” van dit seizoen. Iets wat deze competitiestart ook juist zo interessant maakt.  Bij Schijndel speelt Thomas Kastelijn die ik in de jeugd van FC Den Bosch heb mogen trainen. Een technisch vaardige voetballer met veel overzicht en een bijzonder goed linkerbeen. Een speler om in de gaten te houden dus. Ook de overige angels zijn bekend, maar bovenal is het zaak om met eenzelfde instelling als tegen Groesbeekse Boys aan de wedstrijd te beginnen. Het zal wederom een lastige wedstrijd worden waarin de vorm van de dag bepalend zal zijn. Willen we aan haken bij de Olympia'18 en Prinses Irene (zij spelen tegen elkaar) dan zullen we allereerst bereid moeten zijn vele meters zonder bal af te leggen, de duels aan te gaan en vooral ook nauwkeurig(er) moeten zijn in balbezit.  Alleen dan kun je voetballend het verschil maken”. 

Prachtig najaarsweer voorspelt alle ingrediënten aanwezig voor een mooie pot voetbal. Scheidsrechter deze middag is de hr. Nefkens, namens spelers en begeleiding tot zondag.

programma

30-10-2022

aanvang

     

DAW Schaijk

Schijndel

14.30

Groesbeekse Boys

Rhode

14.00

Olympia'18

Prinses Irene

14.30

Heeswijk

Volkel

14.30

Sparta'25

Boekel Sport

14.30

SSS'18

Eendracht'30

14.30