• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Het kan u niet ontgaan zijn: dit weekend is de wintertijd ingetreden. Waar de gemiddelde Das Zehnter zijn klok netjes een uur terug had gezet, had Van Hal sr. kennelijk besloten om de klok dit jaar 1 uur 8 minuten en 12 seconden terug te zetten. Aangezien je na 17 keer op rij te laat komen wel een keer door de geloofwaardige smoesjes heen bent, moest deze keer de eigen kroost het ontgelden. Met een Gordonnesk gebrek aan schaamte schoof hij zijn laattijdige entree namelijk af op de verplichtingen van dochterlief.

In Oss bleek Moeder Natuur het nog bonter gemaakt te hebben: met een graadje of 23 leek de meteorologische klok minimaal een half jaar terug gezet, wat tijdens een gretig potje 5 tegen 5 al minimaal vier drinkpauzes opleverde. Tot een scherpe openingsfase leidde dat helaas niet, want de normaal zo pünktliche vedetten van DAW 10 wisselden de ene zaadbal af met de andere. De druk van de thuisploeg nam oogderzienden toe en nog voordat het klokje van de scheids de eerste tien minuten vol had gerateld, was de eerste grote kans voor CITO een feit: mis. Veel tijd om opgelucht in lachen uit te barsten bleek er niet te zijn, want na balverlies rondom de vijandelijke 16-meter sneden de gastheren in de daaropvolgende counter als een warm mes door de boter, waarna de lokale nummer 9 het witte leder overtuigend in de korte hoek joeg: 1-0.

Das Zehnte leek in de loop der eerste helft wat beter in de wedstrijd te komen, maar na nieuw gefrot in de Schaijkse defensie kon numero 9 zijn tweede treffer van de wedstrijd aantekenen. Niet veel later leek de 3-0 in de maak toen een CITO-naar alleen op het Schaijkse doel af mocht stormen, maar van alle minder wijze ideeën koos hij het minst wijze idee: een lob vanaf ongeveer 41 meter. Hoog tijd om de rotte appels van het veld te halen en dat gebeurde in de meest letterlijke zin van het woord. Nadat eerst gastspeler Oeben op eigen verzoek op de bank verder van zijn kater mocht genieten, was daarna onze defensieleider maar één nies verwijderd van een bruine zondvloed. Aangezien ontlasting is uitgezonderd in artikel 14 lid 4 van het Wasreglement nam de Burgt geen enkel risico en stormde hij rap het kleedlokaal in. Veel veranderden deze omzettingen overigens niet meer aan de stand, want mede dankzij meermaals hinderlijk dwarsliggen van onze goalie werd er voor de thee niet meer gescoord. Halbzeit.

Vol goede moed begon Das Zehnte flitsend aan het tweede bedrijf, maar na een seconde of 14 ging de Schaijkse storm alweer liggen en was de eerste grote kans opnieuw voor CITO. De gastspelers deden er ondertussen alles aan om zich bij de KNVB in de kijker te spelen voor uitreiking van de Fairplay Award. Nadat eerst gastspeler Damian al uitgebreid werd geknuffeld, was daarna kokkieloze Peppie aan de beurt. Zijn Osschische tegenstander hoopte hem eigenlijk innig om de nek te vliegen, maar bij gebrek aan een nek besloot hij in plaats daarvan gratis een partijtje krulspelden te zetten, reguliere adviesprijs: € 27,50.

De Schaijkenaren lieten het er ondertussen niet bij zitten en met name invaller Joey bleek voor de thuisploeg niet te stoppen. Na weer een goede actie legde hij de bal perfect af op kokkieloze Peppie, die met zijn flitsende nieuwe krulspelden geen seconde nadacht en uit stand binnen roste: 2-1! Even later leek Das Zehnte ook op weg naar de 2-2, maar dat vond de tot dat moment aardig fluitende leidsman toch iets teveel van het goede. Hoewel de grensrechter van CITO de vlag keurig naar beneden hield, zag de scheids vanaf een metertje of 63 dat het toch heus buitenspel was. Das Zehnte liet zich daardoor maar kort ontmoedigen en even later legde Damian, helemaal opgefrist door zijn geknuffelde aura, aan voor een vernietigend schot. Helaas wist hij de hoek niet te vinden, maar de Ausgleich leek een kwestie van tijd. Zeker toen ook nog de aas van CITO het veld moest ruimen: na een onschuldig duwtje van onze spelverdeler kwam de nummer 9 van de thuisploeg ongelukkig terecht, waarna er zelfs een ambulance aan te pas moest komen om de nek van de Ossche spits goed in te pakken. Na de hervatting ging Das Zehnte nog vol overgave voor een punt, maar doelpunten bleven uit.

Komende zondag richt Das Zehnte zich naar verluidt op, met een knappe thuiszege op Prinses Irene. Komt dat allen zien. Met grote vrezen kijken wij al uit naar het excuus van de Late RVH voor volgende week. De hond en kat zijn gewaarschuwd.