• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

In een felle maar sportieve wedstrijd is DAW1 in Boekel tegen een zure en onterechte nederlaag aangelopen.

Belangrijk moment in deze wedstrijd  was de 2e gele kaart die Siem van Merwijk kreeg in de 30e minuut.  Even daarvoor had hij voor eenzelfde onschuldige overtreding op het middenveld zijn 1e gele kaart gekregen van de warrig leidende scheidsrechter Peeters.  Hierdoor moest DAW de resterende 60 minuten met 10 man verder.

Eerste kans deze wedstrijd was voor DAW met een vrije schiet- kans voor Freek van Boekel in de 10e minuut. Aan de andere kant verdween een schot van Yannick Groenendaal rakelings over de kruising.

Tussen de 20e en 30e minuut nog een 3-tal kansjes voor DAW met een 2-tal schoten van Jacco vd Heijden en een schot  van binnen de 16 van Roel Janssen. De uitstekende doelman van Boekel Sport , Michiel Merks, houdt zijn doel schoon. In het restant van de 1e helft blijft DAW met 10 makkelijk overeind tegen een onmachtig Boekel Sport.

In de 2e helft heeft DAW zijn zaakjes prima voor elkaar. Boekel Sport is slordig in de opbouw, en DAW krijgt genoeg kansen om scherpe counters te plaatsen. Zo gaat in de 54e minuut na een slim passje van Freek van Boekel, een inzet van Corik Megens rakelings voorlangs. Een vrije trap van Noah van Deijne in de 75e minuut is niet al te moeilijk voor keeper Merks.

Het laatste kwartier gaat Boekel Sport va-banque spelen en het  brengt in de 75e minuut de fysiek sterke Sanders Jonkers als extra man voorin. Echte kansen levert dit niet op tot de 82e minuut. Boekel komt door over de linkerkant en de voorzet van Guus Goossens kan uiteindelijk door Niek Schruijers bij de 2e paal binnengefrommeld worden.

In de laatste minuten probeert DAW de nederlaag nog af te wenden en krijgt het nog een dot van een kans. Uit de corner van Noah van Deijne krijgt Hidde vd Heijden het van dichtbij niet voor elkaar om de bal binnen te werken.

Maar snel vergeten deze wedstrijd en op naar eerherstel volgende week thuis tegen Volkel.

Tagged under DAW 1