Een zwaar bevochten overwinning voor DAW in Nistelrode. De omstandigheden waren bar en boos, kou en regen teisterden sportpark de Schellen. DAW stapte als winnaar van het veld na een zware pot voetbal.

Prinses Irene speelde vanuit een solide verdediging waar DAW maar zeer sporadisch doorheen wist te voetballen het eerste half uur. Prinses Irene met veel inzet en arbeid, DAW slordig en met veel balverlies de eerste helft. Na een kwartier een diepe bal op Corik Megens, een verdediger speelt de bal over zijn eigen doelman maar het “vijfje” beland op de paal de rebound is te lastig voor Corik, aan de andere zijde voorkomt Huib van Merwijk een doelpunt door de lage voorzet eruit te halen. Na een kwart wedstrijd de onverwachte voorsprong van de thuisploeg. Hoekschop Tim van der Heijden, de bal valt via via, voor de voeten van Jeroen IJf die door een zee van benen het net weet te vinden 1-0. Prinses Irene kan niet lang genieten van de voorsprong, aanval over de rechterzijde die vervolgens op de linkerkant bij Siem van Merwijk komt, de voorzet is met links!, zeer gevoelig en fraai, Corik Megens komt voor de keeper en kopt onberispelijk raak 1-1. Tot de rust is DAW de betere ploeg zonder dat het grote kansen bij elkaar voetbalt.

Vijf minuten na de thee, voorzet Freek van Boekel, Huib van Merwijk schrikt van de bal en kan er geheel vrijstaand geen doelpunt van maken. Na een uur laat keeper Pluk de bal los na een voorzet van Hidde van der Heijden, geen doelpunt. DAW is de betere ploeg, de goal valt aan de andere zijde. (voetbalwetje) Aan de linkerzijde voorzet van Jerin van de Rakt, prachtige aanname Tim van den Brand, de afronding beheerst in de rechterbenedenhoek 2-1. Dik vijf minuten later alweer de gelijkmaker, Hidde van der Heijden wordt onnodig gehaakt in de zestien, klusje Mark Megens 2-2. DAW ruikt en jaagt op de overwinning, Bart Vos op Corik Megens, die vervolgens op de doelman stuit de aansluitende hoekschop, via een verdediger rakelings naast na een schot van Roel Janssen. Zeven minuten voor tijd, vrije trap Freek van Boekel, Mark Megens is genadeloos met het hoofd de 2-3. Vier minuten voor tijd Freek van Boekel stuurt Mike van de Ven weg, de actie is fraai de inzet net niet voldoende. DAW komt niet meer in gevaar en de prima arbiter van dienst Niels Cremers maakt een einde aan de kou en de regen. “Gauw nô de kachel”

Na een matige eerste helft een prima tweede bedrijf tegen een hardwerkend en stug verdedigend Prinses Irene de verdiende driepunter, zondag gaan we verder dan komt Eendracht’30 uit Mook op bezoek.