• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Afgelopen zaterdag (25 februari) was het dan zover, DAW JO8-1 reisde af naar Nederweert om daar de districtsfinale zaalvoetbal te spelen. Er werden 3 wedstrijden van 20 minuten gespeeld onder toeziend oog van vele mee gereisde supporters van de diverse teams.

De eerste wedstrijd mochten we aantreden tegen Groene Ster uit Heerlen. In het begin was het vooral heel erg wennen aan de officiële ‘plofbal’ voor in de zaal. Alle spelers hadden hier wat moeite mee in het begin en ook de zenuwen speelde her en der nog parten. Het was een mooi gelijk opgaande wedstrijd waarin we na een klein kwartiertje verdiend op voorsprong kwamen. Dit leken we ook vast te houden alleen vlak voor tijd werd een uitbal direct op goal geschoten. Als hij niet aangeraakt werd zou hij niet tellen, alleen dat werd hij wel per ongeluk. Dus eindstand 1-1!

De tweede wedstrijd voetbalden we tegen Oranje-Blauw ’15 uit Posterholt. Dit was eigenlijk een vrij eenzijdige wedstrijd waarin we duidelijk de bovenliggende partij waren. Maar zoals gezegd was het lastig scoren met de ietwat zware bal dus was het lang wachten op een goal. Uiteindelijk kwam die er wel doordat een directe vrije trap knap werd binnen geschoten. We kregen nog kansen op meer maar het bleef uiteindelijk bij een 1-0 overwinning.

De laatste en wellicht beslissende wedstrijd volgden tegen VV Sittard. Als deze gewonnen werd hadden we nog een reële kans om als eerste te eindigen. In de wedstrijd waren we zeer aan elkaar gewaagd en kon het echt beide kanten op. We hadden wel iets meer kansen op de openingstreffer maar helaas… Hij viel niet L Dus bleef na 20 minuten strijden, de brilstand op het scorebord staan: 0-0!

Niet lang na de laatste wedstrijd vond de prijsuitreiking plaats voor de teams van JO8-1. De spelers (en trainers ook uiteraard) waren apentrots op de behaalde 2e plaats! Ze kregen een prachtige beker mee naar huis en kregen ook nog eens een ingegraveerde medaille als aandenken!

Op de terug weg zijn we het succes nog even gaan vieren met een culinaire lunch bij de Mac! Smaak! Catering & Events (Bart en Daniëlle) nog bedankt voor de sponsoring hiervoor!

Al met al en geslaagde en gezellige reis naar het verre zuiden! Bedankt voor de support ter plaatse namens spelers en trainers! Tot de volgende keer!!

jo81Foto 1

jo81Foto 2

jo81Foto 3

Tagged under Jeugd