• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Wedstrijden van Das Zehnte staan niet altijd garant voor 90 minuten vol spanning en sensatie, maar deze ochtend was alles anders. Uiteraard heb ik het dan niet over de wedstrijd zelf, maar over de verbazingwekkende uren die eraan vooraf gingen. Als donderslag bij heldere hemel bleken er rond half 9 in de ochtend nog maar tien vedetten op de lijst te staan. 90 minuten ‘GTST meets Bold and The Beautiful’ en veel irritaties en verwarring later, stond de teller alsnog op 14 en mochten de onrembare hindes van Das Zehnte and Friends de wei in voor een thuiswedstrijd tegen Gassel 3.

Om het voor leidsman Sjors niet (nog) ingewikkelder te maken, trad Das Zehnte deze ochtend aan in maagdelijk blauw, met een tintje oranje. De bezoekers speelden namelijk al in oranje, al was dat niet vanaf de aftrap voor iedereen even duidelijk. Zo meende Pietje Timmers met de geslepenheid van een afgetrainde Bergkamp de 1-0 binnen te prikken, maar was het in werkelijkheid de 0-1.

Nadat Apeldoorn gebeld was, kon Das Zehnte naar hartenlust op zoek naar die Ausgleich. Daarvoor kreeg het al snel een uitgelezen kans, toen Vlugge Japie door een Gasselse B100 duidelijk tegen de grasmat gewerkt werd. Nadat Japie als excuses voor de overtreding al een bos bloemen met kaart had ontvangen en de Gasselse spelers uit schaamte al een erehaag richting de stip hadden gevormd, besloot Sjors op Sjorsiaanse wijze alsnog anders: achterbal. Verbanden met duistere goksyndicaten zijn nog in onderzoek.

Even later zou de gelijkmaker toch vallen, toen Geheim Wapen Chiller (naar eigen zeggen) de voor-voor-voor-voorassist op Vlugge Japie verzorgde, die met een beheerste lob zijn gram haalde voor de niet gegeven pingel: 1-1! Helaas was die vreugde van korte duur, want het Polletje van de week zorgde ervoor dat tijdelijke aanwinst Mitchell Schorakkers een onbedoelde steekbal op een vijandelijke spits verzorgde, die met de sierlijkheid van een beschadigde achthoek de uitstormende Stefan ‘Neuer’ van Summeren omspeelde: 1-2.

Nadat Peer zijn verdedigende trucendoos nog even volledig leeg getrokken had, zou één blik van wijlen Piet Paulusma weinig goed hebben voorspeld voor de mooiweervoetballers van Das Zehnte: donkere wolken pakten zich samen boven veld 4 en één regenbuitje van 1,3 op de schaal van Paraplu en twee goede voorzetten van links later stond een zeer geflatteerde 1-4 ruststand op het bord. Gelukkig zaten alle haartjes nog netjes in model. Halbzeit.

De tweede helft begon droevig, ondanks het niet aflatend enthousiasme van alle thuisfront ontwijkende bezoekers langs de lijn. Passes over 5 meter waren al te moeilijk en slechte ideeën en slechte uitvoeringen wisselden elkaar in hoog tempo af. Na weer een goede Gasselse voorzet vanaf links werd ook de 1-5 tegen de touwen geknikt en een genadeloze afstraffing dreigde. Toch rechtte de Das Zehntenaren de goeddeels versleten ruggen en na een nieuwe overtreding op Vlugge Japie kon Sjors niet anders dan de bal dit keer wél op de stip leggen: 2-5!

Na zeven jaar misbruikt te zijn, vonden de schoenen van Geert-Henrie van Hal het wel een keer welletjes. Bij het negende te ruime balletje breed van de middag gaven ze er de brui aan en kon de GVH inrukken. Dat inspireerde Das Zehnte om er nog een extra schepje bovenop te mikken en nadat Vlugge Japie al een flinke kans op de 3-5 onbenut had gelaten, was het alsnog raak. In een soort van scrimmage verlengde Erik ‘Golden Oldie ‘van den Heuvel de bal op Willy Bokkenfokker, die dankbaar profiteerde van de Gasselse veronderstelling dat hij de bal nog terug zou leggen op DAW’s vice-topscorer van de eeuw: 3-5!

Helaas kwam Das Zehnte daarna niet meer tot scoren, onder meer vanwege een overtreding op Willy Bokkenfokker, waarvan de kerkgangers in Zeeland, Herpen en Schaijk duidelijk konden horen dat die ‘gewoon KUT’ was. Ondanks een 2-1 zege in het tweede bedrijf geen anderhalf punt voor Das Zehnte, dat het kampioenschap zo langzaam aan uit het hoofd kan zetten. Komt u desondanks volgende week gewoon weer kijken, wanneer de uitwedstrijd tegen VITA op de rol staat.