• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Het einde van het seizoen nadert en Das Zehnte snakt naar het doorbreken van een ongekende serie nederlagen. Nu het in de Kelderklasse van Das Zehnte niet mogelijk is nóg een niveautje lager te zakken, konden de krijgers van Das Zehnte vrijuit de wei in, om die zoektocht tegen CITO 6 te hervatten. Behalve Van Hal jr., die in zijn gloednieuwe gele kicks tijdens de warming up al bizarre topsnelheden haalde op het rechte stuk en daarmee zijn herfstige liezen spontaan uit hun voegen liet barsten.

Gespannen gezichten bij de bezoekers bij de aftrap. Niet vanwege de stand op de ranglijst, maar vanwege de stand op de gasmeter. Door het aflopen van het energiecontract hangt het voortbestaan van de club aan een zijden draadje. Die wetenschap ten spijt kwam CITO 6 met heel wat meer energie uit de startblokken dan de oranjeblauwe leeuwen. De Zeger had zijn lichtblauwe sokken nog niet omhoog getrokken of de 0-1 stond al op het virtuele bord.

De bezoekers waren aan de hand van hun virtuoze nummer 9 duidelijk een maatje te groot, maar dankzij een uitblinkende Zweefsteef liep de score voor de bezoekers het eerste half uur niet verder op. Dat kwam ook doordat de CITOëzen zich vooral met andere dingen bezig hielden, met name met het verzinnen van nieuwe bijnamen voor onze Kokkieloze Peppie. Uiteindelijk werd er toch weer een beetje gevoetbald en dat kwam Das Zehnte meteen duur te staan. De 0-2 en 0-3 volgden elkaar in rap tempo op en de oranjeblauwe armada leek rijp voor de slacht. Gelukkig wist bokkenteller Willy vlak voor de thee nog iets terug te doen, door zijn energieke invalbeurt al snel met een doelpunt te bekronen: 1-3! Halbzeit.

In theorie kan zo’n goal de opmaat zijn naar een aansluitingstreffer. In de praktijk niet, want de wedstrijd kabbelde na rust maar een beetje in de rondte. Twintig minuten voor tijd mikten de bezoekers alsnog één van de laatste officiële CITO-treffers tegen de touwen: 1-4.

Na zijn dijk van een wedstrijd bij VITA was de Mol nog eens uit het vet getrokken, maar voor de nummer 6 van de bezoekers kon hij er nog wel een stukje verder uit getrokken worden. Na een uurtje of vier vasthouden vond de Mol het mooi geweest en wapperde hij zijn nieuwe wanna-BFF voorzichtig van zijn schouder. Die was daar niet van gediend en al snel draaide Google Translate overuren.

Na nog een afleveringetje of 3 van de beroemde Jerry Springershow vond de prima fluitende leidsman het welletjes. Een koude douche voor Das Zehnte, hoewel die rollen over twee weken misschien alweer zijn omgedraaid.