DAW heeft in en tegen Volkel een “zekere” overwinning in de slotfase weggeven. Het was de tachtig minuten lang de veel betere ploeg tegen een zeer verdedigend Volkel. Pas in de slotfase ging een zekere 0-2 voorsprong naar een 2-2 gelijkspel. Volkel kreeg gezien het spelbeeld hiermee teveel, de blijdschap onder de thuisploeg was er niet minder om.

Al in de derde minuut een kopbal van Mark Megens via de stuit over de lat getikt. Na een kwartier, Robyen van der Heijden over de linkerkant de voorzet wordt door Corik Megens op een haar gemist. Halverwege de eerste helft, Siem van Merwijk met de vrije trap, Corik in duel met de doelman de afvallende bal wordt door Mark Megens ingeschoten, van de doellijn gehaald. Na een klein halfuur goede schietkans Roel Janssen, metertje naast. Enige kans voor Volkel in het eerste bedrijf uiteindelijk gaat de bal een paar meter over het doel. In de slotminuut van de eerste helft vrije trap Siem van Merwijk, rakelings over het Volkelse doel.

Na een uur de voorsprong voor het veel betere DAW, Siem van Merwijk vanaf de linkerkant brengt de bal in de zestien. Jacco van der Heijden kopt de bal achterwaarts in het doel. 0-1. Twee minuten later knappe redding van invaller doelman van Eenbergen op de vrije trap van Jacco van der Heijden. Dik uur gevoetbald prachtige actie Roel Janssen over de linkerkant, haalt speels de achterlijn, trekt de bal voor het doel en Corik Megens kan simpel binnenglijden 0-2. DAW wisselt drie spelers. Drie minuten voor tijd, vrije trap luuk Riepe de kopbal bij de 2e paal, doelpunt Jeroen van de Laar. DAW loopt achteruit, wordt teruggedrongen? Schietkans Luuk Riepe, bal gaat voorlangs. In de slotminuut is het alsnog raak. Rick van Hithum brengt de bal voor Luuk Riepe kopt de bal met een stuit diagonaal tegen de touwen, DAW in rouw achterlatend, eindstand 2-2.

Wat een domper de overwinning voor het grijpen en dan nog weggeven. Koppen omhoog over twee weken wacht Prinses Irene, deze competitie is nog lang niet beslist.