• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW zal met een goed gevoel de nacompetitie starten twee ruime overwinningen waren helaas niet goed genoeg voor een kampioenschap en de daarbij behoorde promotie. Dan maar via de nacompetitie, de weg erna toe behelst vier wedstrijden en telkens gaat de winnaar naar de volgende ronde. Doordat DAW op de tweede plaats in de competitie is geëindigd speelt het eventueel als men blijft winnen drie wedstrijden thuis. De finale wordt op neutraal terrein gespeelt. De eventuele volgende wedstrijd zou dan zijn donderdag 8 juni tegen de winnaar van Schaesberg en Maastricht West. Eerst zal de lastige horde RVU moeten worden genomen. VV RVU (voetbalvereniging Rothum Voor Uit) Rothum ligt aan de geul en is een dorp in de gemeente Meersen. Dan de blik op de wedstrijd, zoals altijd geeft onze trainer Rob van der Ven een beschouwing.

Rob; “Als je op één puntje eindigt van de kampioen dan is dat simpelweg teleurstellend. Er had veel meer ingezeten, maar na 22 wedstrijden sta je waar je hoort te staan. We waren gedurende het seizoen te wisselvallig en hebben daardoor te veel punten laten liggen. Daarentegen hebben we als team zeker de laatste weken laten zien dat we aan de bal steeds beter worden. Waarbij we veel kansen hebben gecreëerd en onszelf dit keer wel beloond hebben. Ik ben erg benieuwd of we deze lijn vast kunnen houden, of dat we opnieuw in die wisselvalligheid terecht komen. Wat dat betreft is de nacompetitie een mooie gelegenheid om dit te gaan ervaren. Eindelijk weer eens een thuiswedstrijd in de nacompetitie tegen een onbekende tegenstander. Een interessante uitdaging en gezien het doelsaldo van RVU dit seizoen (63-46) zou het wel eens een mooie open wedstrijd kunnen worden.”.

Prachtig voetbalweer voorspelt een alles of niets wedstrijd. Mooier wordt het niet scheidsrechter deze middag is de hr Nihat Babat. Aanvang wedstrijd half drie precies, namens spelers en begeleiding tot zondag.