• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW Schaijk speelt donderdag as. een thuiswedstrijd in de 2e ron de van de nacompetitie tegen het zuid Limburgse VV Schaersberg uit Landgraaf. VV Schaesberg is een fusieclub ontstaan uit RKONS en RKVV Kolonia en is ontstaan in 2003. Leuk feitje is dat de velden van sportpark Strijthagen tijdens Pinkpop worden gebruikt als camping. Dan de wedstrijd, de ploeg uit Landgraaf eindigde in de competitie als dertiende en voorlaatste en werd dus veroordeeld tot de nacompetitie. Doelsaldo 39 voor en 66 tegen. Het betreft wederom een alles of niets wedstrijd, bij een gelijke stand is er een verlenging, aansluitend eventueel strafschoppen. Rob van der Ven blikt nog kort terug, het vizier is uiteraard inmiddels vol op donderdag as.

Rob: “Goed om te zien dat we de vorm van de laatste weken een vervolg hebben kunnen geven in de wedstrijd tegen RVU. Een iets wat geflatteerde maar absoluut verdiende 5-1 overwinning die we na de wedstrijd even samen gevierd hebben. Hierna is de knop alweer vrij snel omgegaan in de richting van donderdag. We hebben momenteel de luxe dat we over een enorm grote en zeer gemotiveerde spelersgroep kunnen beschikken. Het is nog even de vraag hoe we fysiek uit de wedstrijd van zondag zijn gekomen, maar vooralsnog lijkt het er goed uit te zien. Donderdag wacht ons een eersteklasser, die wat ervaren jongens gedurende het seizoen noodgedwongen hebben teruggehaald. Een mooie uitdaging om ons te meten met deze wederom onbekende tegenstander.

Mike van de Ven

("stille kracht" Mike van de Ven in actie tfoto Marja Megens)

Scheidsrechter deze avond is de ervaren Cris-Stan van Daal uit Bernheze, Assistent-scheidsrechters zijn de heren Lamers en Witjes. Namens spelers en begeleiding tot zondag.